1. Faxu

Dyskusja [Multimedia Console] Indeksowanie i czym są informacje o multimediach

Dzień dobry, pojawiam się tutaj z krótkim pytaniem, bo chcę ogarnąć sobie backup zdjęć livephoto. W aplikacji Multimedia Console w zakładce "Indeksowanie" jest do załączenia opcja "Informacje o multimediach", zanim to cudo załączę chciałbym wiedzieć co oznacza opis: "Po wyłączeniu tej opcji...
  2. Faxu

Dyskusja Wykonywanie plików .exe przez skrypt PHP

Witam, mam prostą aplikację z rozszerzeniem .exe pod system Windows (nie posiadam kodu źródłowego), która operuje na plikach używając do tego argumentów. Chciałbym utworzyć skrypt PHP, który wykonywałby operację za pomocą tej aplikacji. Funkcja exec() działa poprawnie wykonując proste komendy...
  3. Faxu

Dyskusja PHP i SSH2 dla Wordpressa

Witam, posiadam zainstalowanego Wordpress'a na serwerze web QNAP'a i podczas instalacji zawsze pyta mnie o passy dla FTP'ka, żeby zainstalować templakę/plugin itp.. Nie narzekałem do czasu kiedy plugin, który zainstalowałem wymaga pracy na plikach. Przy domyślnych ustawieniach da się go...
  4. Faxu

Dyskusja Sprawdzenie szybkości (odczyt/zapis) dysków i dysku podpiętego na USB

Witam, czy jest jakiś sposób na sprawdzenie szybkości zapisu i odczytu dysków w QNAP'ie (mam hdd)? Dodatkowo chciałem sprawdzić prędkość dysku SSD podpiętego poprzez USB 3.0. Wszystko to na potrzeby dysków wirtualnych dla VM. Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6.0895 Build 20190328 Model...
  5. Faxu

Dyskusja Nie można się zalogować na smartfonie - błąd QID

Czy na smatfonie z rootem powinien działaś Qfile? Przez rootem Qfile ładnie działało, a po nie można dodać NASa, bo nie zgadza się jakiś QID. Chociaż na innym telefonie działa aż miło, ten na którym działa nie były robione żadne modyfikacje systemowe. Czym jest QID i dlaczego przeszkadza mi w...
  6. Faxu

Dyskusja tvheadend - nie widać działajacego adaptera

Mam zainstalowanego dockera z tvheadend i nie widać w nim mojego usb tv adaptera, a przy tworzeniu w zakładce urządzenia miałem tylko coś takiego: Już próbowałem dodać wszystkie na raz i pojedynczo, ale adaptera ani razu nie było widać. Dodam też, że adapter działa, bo spokojnie wyłapuje mi 32...
  7. Faxu

Archiwum Jak stworzyć innego użytkownika dla Digital TV Station?

Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.2 Build 20161214 Model serwera: QNAP TS-253 Pro Witam, chciałbym stworzyć użytkownika z dostępem do Digital TV Station. Wiem, że zostało zakończone wsparcie dlatego muszę znaleźć rozwiązanie na własną rękę. Przechodząc od razu do sprawy zalogować się można...
  8. Faxu

Archiwum Reset ustawień wirtualnego przełącznika

Siemka, jak zresetować ustawienia wirtualnego przełącznika (virtual switch), bo tak na grzebałem, że nie potrafię teraz uzyskać internetu na wirtualnych maszynach. Interesuje mnie reset, konfiguracja lub cokolwiek co może mi pomóc. Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.1 Build 20160601 Model...
  9. Faxu

Archiwum Ukrywanie informacji Apache

Na porcie 80 już ukryłem informacje o wersji i modułach web serwera, teraz nadszedł czas na web serwer konsoli dla wirtualnych maszyn, gdzie jest ich plik konfiguracyjny? Jak mogę ukryć informacje, które są poniżej na obrazku? Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.1 Build 20160419 Model...
  10. Faxu

hej

Witam wszystkich forumowiczów !
  11. Faxu

Dyskusja Strona ASP.NET nie rusza

Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.1 Build 20160201 Model serwera: QNAP TS-253 Pro Zainstalowałem Mono na QNAP'ie i powinny działać działac strony napisane w ASP.NET, ale ku zdziwieniu nie działają. Powyżej widać przykład po publikacji strony przez Visual Studio na NAS'ie i w tle rezultat...
  12. Faxu

Dyskusja Instalacja i konfiguracja QMono na QNAP TS-253 Pro

Witam, czy ktoś wie jak skonfigurować QMono na qnapie ? Pobrałem i zainstalowałem z App Center wersję QMono V4.2.1.0, niby wszystko okej, ale nie wiem gdzie wrzucić pliki strony ASP. Czy wymagana jest jakaś konfiguracja ? Może ktoś ma krok po kroku konfigurację? Pozdrawiam Wersja...
  13. Faxu

Dyskusja Video Station, a seriale - jak uporzątkować?

Witam, mam problem dotyczący uporządkowania seriali w Video Station. Próbowałem już rzeczy poniżej: 1. Utworzyłem niestandardową klasyfikację (Seriale) w ustawieniach, co na logikę powinno przełożyć się na automatyczne stworzenie podkategorii Seriale, tam gdzie zaznaczyłem na obrazku poniżej...