-
Dyskusja ts-251 raid 1, wymiana dysków z 3TB na 4 TB
WItam, Chcę wymienić dyski z 3TB na 4 TB mam Raid 1, z tym że jak wchodzę w pamięć masową i migawki widzę/przegląd to widzę, że nie ma założonej puli pamięci. Natomiast wchodzę w pamięć masowa migawki/DataVol 1 (ststem) --> mogę skorzystać z "wymieniaj dyski jeden po drugim" czy bez tej puli...- Yokusti
- Temat
- raid ts-251 wymiana dysku
- Odpowiedzi: 11
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Backup plików ze stacjonarnego PC oraz telefonu na QNAP
Witam, Którą aplikację dostępną App Center polecacie do tworzenia kopii zapasowej wybranych plików z PC-->QNAP + telefon-->QNAP? Czy wymagana jest jakaś aplikacja po stronie PC (jak się nazywa?) aby skomunikować z Qnap-em czy też tylko po stronie Qnap? Chciałbym aby była możliwość ustawienia...- Yokusti
- Temat
- backup color
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Brak Plex server w HD station
Witam, Od jakiegoś czasu zauważyłem, że nie mam Plex serwer z poziomu HD station. W sensie w QTS w przeglądarce widzę ikonę, natomiast po HDMI na telewizorze jak się zaloguję do HD station nie mam ikony Plex server i nie mam jak go uruchomić. Da się to jakoś naprawić? Pozdrawiam Wersja...- Yokusti
- Temat
- brak hd station plex server station
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Plex jakośc dzwięku
Zauważyłem, że w amlitunerze rozpoznaje strumień dzwięku jako DTS PCM. Z tego co się orientuję to PCM jest to analogowy dzwięk przetwarzany na cyfrowy. Czy istnieje szansa polepszenia dzwięku? W opcjach Plex znalazłem opcje odtwarzacz/wymuś obsługę dźwięku wielokanałowego...czy istnieje jakaś...- Yokusti
- Temat
- color dzwięku plex
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Plex brak polskiej czcionki - napisy
Witam, Podczas odtwarzania filmów napisy nie mają polskich znaków. Co zrobić aby były polskie znaki - gdzie zmienić ustawienia. Pozdrawiam- Yokusti
- Temat
- brak napisy plex
- Odpowiedzi: 7
-
Pomoc Plex aktualizacja
Witam, Co jakiś czas wychodzi nowsza wersja Plex. Po zainstalowaniu nowszej wersji za każdym razem muszę budować bibliotekę od nowa. Czy jest jakaś opcja w której zapisał bym ścieżki do biblioteki tak, żeby za każdym razem nie tworzyć tego od nowa? Pozdrawiam Wersja oprogramowania Firmware...- Yokusti
- Temat
- aktualizacja plex
-
Dyskusja Qnap TS-251 przycinanie pod Plex media serwer
Witam, Mam problem dot. przycinania obrazu pod Plex media serwer na TV. Zauważyłem że logując się na TV do Plex-a obraz wyświetlany jest bardzo płynny jak gdyby 60 kl/sek ale przycina, w sensie nie cały obraz ale część jego np. górna 1/3 obrazu ten pasek jakby nie nadąża za reszta czasem jest...- Yokusti
- Temat
- plex qnap qnap ts-251 serwer ts-251
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja System od nowa pula pamięci masowej wolumen
Witam, Posiadam 2 dyski WD RED każdy po 3 TB do tej pory miałem je w Raid 1. Zastanawiam się nad Raid 0 ze względu na większą pojemność...ponieważ posiadam jeszcze zewnętrzny dysk WD my Book Essential o pojemności 1 TB (usb3.0) na którym mógłbym synchronizować ważne dane w moim przypadku...- Yokusti
- Temat
- pula pula pamięci raid system wolumen
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Brak możliwości stworzenia nowej puli pamięci
Witam, Raid 1. Próbuję zrobić migawkę ale najpierw muszę stworzyć nową pulę pamięci. Gdy wybiorę opcję nowa pula pamięci nie mogę wybrać żadnego dysku. Jest info wybrane 0, szacowana pojemność 0MB. Dlaczego? Pozdrawiam Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6 Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP...- Yokusti
- Temat
- brak color dyski dysków pamięci teraz ts-251
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Serwer NAS Qnap TS-251 serwer nie startuje, co chwilę piszczy i restartuje się...
Witam, Dzisiaj odpaliłem serwer i nie odpala się, co jakiś czas piszczy i restartuje się. Jest widoczny w Qfinder ale nie można się zalogować zniknęła stała nazwa serwera. W myQnapCloud jest powiadomienie, że "Twoje urządzenie "xxxxx" zostało wyrejestrowane z myQnapCloud z i jest podane IP. Wan...- Yokusti
- Temat
- awaria / nie startuje myqnapcloud nas nas qnap qnap qnap ts-251 serwer ts-251
- Odpowiedzi: 27
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja HappyGet2 brak 4K
Witam, Dlaczego w HappyGet2 nie mam możliwości ściagania video większego jak HD1080p? Nie mam możliwości wyboru ORGINAL? Ktoś wie? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6 0776 Build 20111130 Model serwera: QNAP TS-251- Yokusti
- Temat
- brak color filmów https ts-251 video youtube
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja rTorrent port closed
Hello, rTorrent pro 0.9.6 - 42000: port is closed. How solve this issue? Should I change forwarding ports in my router? I don't have any experience... BR Bartek Firmware version: 4.3.5 Build 20181013 Model name: QNAP TS-251- Yokusti
- Temat
- port rtorrent ts-251
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja Brak możliwości uruchomienia pulpitu QTS przez przeglądarkę
Witam, Mam aktualnie problem z uruchomieniem pulpitu QTS przez przeglądarkę. Problem jest tego typu, że loguję się, pojawia się tapeta QTS i informacja "Ładowanie..." ikony się nie pokazują jakby coś blokowało proces uruchomienia. (załączone zdjęcie) Dzisiaj chciałem zaintaslować oprogramowanie...- Yokusti
- Temat
- color qts rtorrent witam
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Witam Wszystkich
Witam, Jestem nowy na forum, posiadam Qnap TS-251 w sumie jestem początkujący jeżeli chodzi o tematykę sieci, serwerów itp. Pozdrawiam- Yokusti
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Witam
Witam wszystkich na forum, Jestem nowy, w sumie dopiero raczkuję w tematyce serwerów, posiadam serwer NAS Qnap TS-251. Pozdrawiam- Yokusti
- Temat
- Forum: Witaj nieznajomy!