-
TS-251+ (16GB RAM)
Witam..... być może będzie do wzięcia TS-251+ (16GB RAM)... Jakby co to proszę o kontakt... ps. przepraszam za podłączenie się do wątku ale nie mam możliwości bezpośredniego napisania do użytkowników (nie wiem czy o w ogóle taka opcja na forum jest) -
Instruktaż/Tutorial Odzyskiwanie danych z uszkodzonego NAS TS-253Pro
Witam, Chciałbym podzielić się moim problemem i moim rozwiązaniem: Problem: ciągły restart NAS TS-253Pro w firmie. Praktycznie brak możliwości dostania się do NAS'a zarówno zdalnie jak i po LAN. Brak możliwości dostania się do danych (RAID1). Przyczyna problemu: nieznana, prawdopodobnie...- Mattley
- Temat
- nas odzyskiwanie ts-253pro
- Odpowiedzi: 0
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Likwidacja RAID 1 i dodanie nowego dysku twardego
Witam wszystkich i proszę o pomoc/radę Mam 2 pytania: 1. Jakiego użyć wolumenu aby móc obsługiwać migawki? Teraz nie mogę bo pewnie mam zły wolumen utworzony. 2. Jak podmienić dyski? Sytuacja jest taka: Mam w swoim NAS dyski 2x1TB w RAID 1. Dokupiłem dysk 2TB i mam zamiar go wsadzić ale...- Mattley
- Temat
- color dysku migawki raid
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Witam
Witam wszystkich serdecznie. Od 4 dni posiadam model TS-253Pro 8GB RAM. Dotychczas i nadal działam na S (4 NAS'y). Na razie się wdrażam w świat Qnapa więc pewnie będę często tutaj gościł. Pozdrawiam- Mattley
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Witaj nieznajomy!