-
Dyskusja Nginx Proxy Manager i brak możliwości uzyskania certyfikatu.
Serwus, Próbuję uruchomić Nginx Proxy Manager. Korzystają z opisu: Nginx Proxy Manager jako kontener na QNAP NAS przygotowałem plik docker-compose zawierajacy: " version: '3' services: app: image: 'jc21/nginx-proxy-manager:latest' ports: - '980:80' - '981:81' -...- Wezyr
- Temat
- container station
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Zmiana konfiguracji dysków w TS-251.
Serwus, Stało się to co miało się stać, czyli w jednym z moich TS-251 padł dysk, szczęśliwie z nie krytycznymi danymi. Dotąd był w konfiguracji 2x2TB (bez raid), w sumie się sprawdza, ale poleciał jeden dysk, to (tfu, tfu) może historia się powtórzyć. Dodatkowo chcę trzymać na nim nieco...- Wezyr
- Temat
- hdd raid replikacja ssd ts-251
- Odpowiedzi: 1
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja NextCloud: konfiguracja i optymazacja działania
Serwus, Od jakiegoś czasu korzystam z NextCloud do przechowywania dokumentów do których chciałem mieć dostęp nie zależnie od czasu i miejsca. Ostatnio stwierdziłem, że podepnę telefony rodziny do automatycznego zrzutu zdjęć abym nie musiał sie zastanawiać gdzie coś jest. Konfiguracja na...- Wezyr
- Temat
- konfiguracja nextcloud php
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Bitwarden czyli własny sejf z hasłami.
Serwus, Mam nadzieję, że wrzucam w dobrym miejscu. Otóż poszukuje rozwiązania do przechowywania haseł na własnym serwerze, które będzie wykorzystywane przez moich rodziców. Jest to o tyle istotne, że musi być dość proste w użytkowaniu zarówno na smartphone z Android jak i na PC z Windows...- Wezyr
- Temat
- android bitwarden windows
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja OpenVPN na port 80 lub 443 a inne usługi.
Serwus, Potrzebuję pomocy z następującym problemem: Często łącze się z Qnap poprzez OpenVPN, zwłaszcza podczas podróży. Już kilkukrotnie się zdarzyło, że nie mogłem połączyć się z powodu blokady portów. Mam zapasową płatną usługę VPN, która działa po porcie 443 (nazywają tostelth mode) i w...- Wezyr
- Temat
- lub openvpn port vpn
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Kawa i papierosy Qnap Wireguard VPN
Cześć, W ostatnim czasie kilka razy korzystałem z Wireguard jako rozwiązania VPN. W porównaniu do OpenVPN rozwiązanie to jest znacznie szybsze zarówno w kwestii działania jak i prędkości uzyskiwanych przy takim połączeniu. Kilka tygodni temu pojawiła się paczka w Qnapclub Store, niestety za...- Wezyr
- Temat
- qnap vpn
- Odpowiedzi: 0
-
Dyskusja Czarna lista
Szybkie pytanie: - czy w rTorrent Pro działa funkcja "czarnej listy" tak jak jest to w np. transmission?- Wezyr
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja Nextcloud i własny certyfikat SSL do domeny oraz pozostałych usług.
Cześć, Próbuję uporządkować mój NAS. Na chwilę obecną zależy mi na uzyskaniu działającego połączenia https z nexcloud poprzez własną domenę z ovh. DDNS poprzez OVH działa, certyfikat LetsEncrypt z poziomu NAS wygenerowany ale nie wiem jak podpiąć go do Nextcloud tak aby po wejściu na adres...- Wezyr
- Temat
- certyfikat domeny nextcloud serwer www ssl własny
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Przeniesienie danych oraz konfiguracji na nowy dysk.
Cześć, Kilka dni temu dysk (WD Red 2TB - jedyny dysk w NAS) w TS-251 zgłosił Bad Sector i zablokował dysk. Urządzenie wykorzystywane tylko do weekendowych kopii bezpieczeństwa, ale jednak coś się zdarzyło. Nowy dysk już czeka, ale nie wiem jak się zabrać za przenosiny tak aby możliwie najmniej...- Wezyr
- Temat
- nowy ts-251
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Udostępnienie sieci z eth1 do eth2 i dalej.
Cześć, Nie wiem na ile precyzyjnie temat przedstawia problem, ale postaram się go opisać. Otóż obecnie Qnap jest podłączony do "świata zewnętrznego" poprzez kartę eth1. Samo urządzenie znajduje się pod TV i chciałbym spiąć Qnap z TV poprzez interfejs eth2 tak aby zapewniał dostęp do "świata...- Wezyr
- Temat
- color networking
-
Przy piwie Ilość ikon w wierszu w HD Station na TV oraz obsługa HBO Go/NetFlix/nc+GO
Cześć, Dwa szybkie pytania dotyczące HD Station: 1. Czy można zwiększyć ilość ikon wyświetlanych w jednym wierszu w HD Station? Jeżeli tak, jak to zrobić/gdzie zajrzeć? 2. Czy jest jakaś możliwość obsługi HBO Go/NetFlix/nc+GO bezpośrednio z HD Station? Wiem, że są możliwości przerzucania...- Wezyr
- Temat
- color hd station netflix station
- Odpowiedzi: 3
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dyskusja Konfiguracja WebDAV lub alternatywne rozwiązanie.
Witam, Postanowiłem uruchomić obsługę WebDAV na swoim urządzeniu. Postępując zgodnie z instrukcją zamieszczoną na stronie producenta, przy próbie zapisu zarówno z sieci LAN jak i WAN, zwracany jest błąd "405 - Method not allowed". Dodatkowo sprawdziłem rozwiązanie przy współpracy z Keepass z...- Wezyr
- Temat
- konfiguracja webdav
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Domena ddns a dostęp bez używania numeru portu.
Cześć, Od jakiegoś czasu korzystam z usług selfhost.de jako dostawcy ddns. Działa stabilnie, nic nie trzeba potwierdzać, klikać etc. Teraz postanowiłem spiąć Qnap z tą usługą tak aby nie martwić się tym czy ip się zmieni czy też nie. Wstępnie wszystko wystartowało poprawnie, ale drażni mnie...- Wezyr
- Temat
- ddns domena qts
- Odpowiedzi: 5
-
Archiwum Opóźnienie wyłączenia NAS jeżeli uruchomiona aplikacja.
Cześć, Ustawiłem harmonogram uruchomienia i wyłączenia TS-251, który się sprawdza jednak chciałbym go nieco zmodyfikować. Otóż często korzystamy z Kodi czy to do oglądania filmów czy to do przeglądania rodzinnych zdjęć. Harmonogram wymusza wyłączenie sprzętu o określonej godzinie a chciałbym...- Wezyr
- Temat
- harmonogram jeżeli nas
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Wykorzystanie Portu ETH do połączenia z innym urządzeniem.
Cześć, Czy istnieje możliwość wykorzystania drugiego portu ETH w Qnap tak aby udostępniał sieć innemu urządzeniu? Chciałbym podpiąć konsolę do eth NAS z którego pozyskiwałaby dostęp do świata zewnętrznego. Obecnie ułożenie kolejnego kabla jest niemożliwe, zakupu i dołożenia switcha/routera itp...- Wezyr
- Temat
- color networking
-
Dyskusja File Station połączenie z zdalnym zasobem SMB
Cześć, Walczę z podłączeniem zdalnego zasobu SMB do FileStation i powoli wymiękam, przez co proszę o pomoc. Sytuacja wygląda tak: jest router z openwrt, który posiada dysk z udziałem smb dla grupy roboczej. Zasób ten jest dostępny bez loginu i hasła dla grupy roboczej (taka lokalna wymiana...- Wezyr
- Temat
- działa file station może smb station
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Kawa i papierosy Zewnętrzna kamera z wifi.
Cześć, Niestety nadszedł moment zakupu kamery do monitoringu, gdyż za dużo dzieje na parkingu przed blokiem. Kamera będzie zamontowana w narożniku balkonu i skierowana na parking (odległość: około 15 metrów). Szukam kamery zewnętrznej obsługującej wifi (najlepiej 5 GHz, jak będzie 2,4 GHz to...- Wezyr
- Temat
- kamera kamery mogę
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja rTorrent - zmiana wyłączonych ustawień
Na stronie konfiguracyjnej rtorrent część opcji jest nie dostępna (np. zmiana lokalizacji dla pobranych, zmiana listy filtrów IP), maksymalny port jaki można ustawić to 49192. Sprawdzone zarówno na koncie admina jak i na koncie z prawami admina. Gdzie można zmienić opcje o których piszę?- Wezyr
- Temat
- można rtorrent zmiana
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja File Station - brak ikony połączenia ftp.
Cześć, Kombinując z zmapowaniem na Qnap routera z udostępnionymi zasobami (openwrt + pendrive), zauważyłem iż w File Station nie posiadam ikony połączenia ftp. Z czego to wynika? TS-251 z najnowszym build QTS 4.2.- Wezyr
- Temat
- admina file station ftp połączenia station ts-251 tylko użytkownika
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Konta użytkowników a dostęp do Panelu Administracyjnego.
Cześć, Powoli przygotowuję urządzenie do normalnej pracy zarówno w domu, zdalnie oraz dostępy dla rodziny. Pojawiło się kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi. 1. Założyłem konto użytkownika domowego, który nie jest adminem, na potrzeby korzystania z hd station, dostęp wyłącznie LAN...- Wezyr
- Temat
- dostęp file station można station
- Odpowiedzi: 3