-
D
Dyskusja Bardzo wolne działanie serwera podczas kopiowania plików
Witam. Od ponad roku jestem posiadaczem TVS 871 w wersji z i7 i 16GB Ram. Mam pewien problem który występuje od początku ale dopiero dzisiaj mam chwilę żeby sie tym zająć. Chodzi o bardzo powolną pracę podczas kopiowania plików. Dla przykładu, podłą zam dysk przenośny bezpośrednio pod qnqp pod...- dj.johan
- Temat
- awaria / nie startuje plików prędkość serwera
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
D
Pomoc Nie mogę połączyć się z moim Qnapem w sieci lokalnej
Witam. Od wczoraj walczę z moim Qnapem. Nie mogę zalogować się do niego przez przeglądarkę w sieci lokalnej. Serwer ma stały IP. Próbowałem z innym routerem i to samo. Qfinder go wykrywa ale nie może się z nim połączyć. Aplikacje mobilne działają prawidłowo. Przez qnapcloud mogę też normalnie...- dj.johan
- Temat
- color mogę networking zalogować
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
D
Archiwum TVS 871 i dodatkowa karta graficzna
Witam. Czy jest możliwość podpięcia drugiej karty graficznej ktorą chciałbym wykorzystać w Ubuntu Linux Station. Używam mojego qnapa jak normalnego PC i czasami lubie sobie w NFS pocisnąć. Na niskich detalach zintegrowana grafika daje rade ale mając podpienty TV 4k chciało by sie coś...- dj.johan
- Temat
- karta
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
D
Dyskusja Popsułem RAID0
Witam mam mały problem ktory sobie stworzyłem na własne życzenie. Mianowicie: Miałem ts-251 a w nim 2x4Tb w Raid 0. Kupilem sobie tvs 871 i do tego kolejne dwa dyski po 4Tb wsadzilem je do nowego Qnapa zainstalowalem wszystko i chcialem sobie pokopiowac dane z dyskow ktore byly w starym...- dj.johan
- Temat
- color danych dyski raid raid0 studio ts-251
- Odpowiedzi: 10
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache