1. Niedziel

Dyskusja Prawa dostępu do udostępnionego folderu

Cześć, Administruje Qnap w małej firmie i trapi mnie nie lada problem. Serwer udostępnia kilka folderów z uprawnieniami pobieranymi z kontrolera domeny. Mój problem polega na tym, aby ograniczyć w jakiś sposób dostęp do jednego z tych folderów. Możliwość wyświetlania i zapisu informacji...
  2. Niedziel

Dyskusja Problem z dostępem do Qnapa po dołączeniu do domeny

Witam, Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.0 Build 2016/02/15 Model serwera: QNAP TS-451 Jestem w posiadaniu trzech Qnapów. Problem z jednym z nich polega na tym, że po udanym dołączeniu do domeny Qnap nie daje możliwości przeglądania zasobów przez eksplorator plików windows. Poniżej...
  3. Niedziel

Dyskusja OpenVPN Typ połączenia

Cześć, Uruchomiłem serwer OpenVPN, nie VPN z PPTP ze względów bezpieczeństwa. Niestety w logach systemu widzę niepokojące pole- Typ połączenia. Poniżej prezentuje zrzut okna: Skoro jest to serwer OpenVPN, typ połączenia nie powinien być SSL? Czy to połączenie z certyfikatem jest tak samo...
  4. Niedziel

Dyskusja RAID 5

Witam, Mam ogromny problem z odzyskaniem woluminu raid 5. Przez ostatnie 2 tygodnie przenosiłem dane z Qnapa TS 412 na Qnap TS 509-Pro. Wszystko szło bezproblemowo. Dane przenosiłem za pomocą RSYNC. Po uruchomieniu synchronizacji ostatniego folderu nastąpiła pewna rzecz, mianowicie znikły...