-
Dyskusja Prawa dostępu do udostępnionego folderu
Cześć, Administruje Qnap w małej firmie i trapi mnie nie lada problem. Serwer udostępnia kilka folderów z uprawnieniami pobieranymi z kontrolera domeny. Mój problem polega na tym, aby ograniczyć w jakiś sposób dostęp do jednego z tych folderów. Możliwość wyświetlania i zapisu informacji...- Niedziel
- Temat
- administrators uprawnienia
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Problem z dostępem do Qnapa po dołączeniu do domeny
Witam, Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.0 Build 2016/02/15 Model serwera: QNAP TS-451 Jestem w posiadaniu trzech Qnapów. Problem z jednym z nich polega na tym, że po udanym dołączeniu do domeny Qnap nie daje możliwości przeglądania zasobów przez eksplorator plików windows. Poniżej...- Niedziel
- Temat
- domena domeny problem qnap ts-451 ts-451
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja OpenVPN Typ połączenia
Cześć, Uruchomiłem serwer OpenVPN, nie VPN z PPTP ze względów bezpieczeństwa. Niestety w logach systemu widzę niepokojące pole- Typ połączenia. Poniżej prezentuje zrzut okna: Skoro jest to serwer OpenVPN, typ połączenia nie powinien być SSL? Czy to połączenie z certyfikatem jest tak samo...- Niedziel
- Temat
- openvpn pptp vpn
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja RAID 5
Witam, Mam ogromny problem z odzyskaniem woluminu raid 5. Przez ostatnie 2 tygodnie przenosiłem dane z Qnapa TS 412 na Qnap TS 509-Pro. Wszystko szło bezproblemowo. Dane przenosiłem za pomocą RSYNC. Po uruchomieniu synchronizacji ostatniego folderu nastąpiła pewna rzecz, mianowicie znikły...- Niedziel
- Temat
- raid raid5 replikacja rsync
- Odpowiedzi: 8
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache