1. neotps

Dyskusja TS-251 Czerwone diody Led

Od 17.03.2022 Qnap odmówił mi współpracy w ten sposób co widać na zdjęciu. Czyli dioda status nie świeci się. Diody dysku na czerwono. Po wyjęciu dysków zapala się na chwilę dioda zielona statusu włącza się po czym wraca do stanu że zdjęcia. Żadnych dźwięków przy włączaniu. Nie reaguje na reset 3s.
  2. neotps

Dyskusja Serwer po wyłączeniu nie chce się włączyć

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.3 1652 Build 20210228 Model serwera: QNAP TS-251 Witam, mam nietypowy problem. Mój serwer od czasu sam nie wiem kiedy, na pewno od czasu afery z qlockerem i aktualizacji max 2 tygodnie przed aferą ma taką ułomność, że nie chce się włączyć po restarcie i...
  3. neotps

Pomoc Brak dostępu do plików po restarcie serwera i przywróceniu ustawień fabrycznych

Witam, proszę o wyrozumiałość i pomoc. W związku z atakiem wyłączyłem serwer - jak później doczytałem lepiej było tego nie robić. Nie wiem czy moje pliki ucierpiały gdyż po włączeniu serwera ten przestał się logować do sieci lan. Wyjąłem dyski i po włączeniu serwera i podłączeniu dysków...
  4. neotps

Dyskusja EMBY - przekierowanie portów? Nie widzi serwera dlna.

Witam, szukając automatycznych napisów do filmów pojawił się wątek EMBY które w opcjach posiada tę funkcję. Jednak po zainstalowaniu nie działała strona www konfiguracji - po restarcie i jakimś czasie zaczęła działać, jednak po konfiguracji serwer DLNA jest niewidoczny dla urządzeń. W czym...
  5. neotps

Dyskusja Transmission QNAP TS-231P lub inny klient z remote na windows/android

Witam Panowie. POPSUŁEM coś co działało od kiedy kupiłem nas i teraz nie wiem jak to naprawić lub czym to zastąpić. Miałem transmission który działał i zarządzanie nim odbywało się przez taki panel: Nie mogę zainstalować tego w tej formie. Transmission z repo qnap club instaluje się, jednak...
  6. neotps

Dyskusja Blocklist transmission - brak działającej listy

Witam, skąd pobrać działającą blocklistę do transmission albo czy jest jakiś inny sposób blokowania niż w transmission? Są jakieś darmowe rozwiązania, czy jedynie płatne jak te z peerguard? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0188 Build 20170517 Model serwera: QNAP TS-231P
  7. neotps

Dyskusja DLNA na TS-231P Szukam darmowego serwera DLNA

Witam, szukam darmowego serwera DLNA. Na wbudowanym nie działają mi napisy dla telewizora Samsung. Na plex też nie działa. Obecnie używam Twonky Server jednak z tego co widzę jest płatny. Wcześniej ruter obsługiwał tę funkcję i z tego co kojarzę jest tam minidlna, czy jest jakiś sposób aby...
  8. neotps

NAS do domu w niskiej cenie?

Witam, szukam NAS do domu, który będzie głównie obsługiwał DLNA na sprzęty w domu. Czytałem dobre opinie o QNAP i wstępnie model TAS-268 wydaje się odpowiedni do moich potrzeb i przystępna cena ~600zł. Jednak chciałbym zaczerpnąć Waszej opinii. Poza DLNA chciałbym mieć możliwość.. Filtr IP coś...
  9. neotps

witajcie

Witajcie koledzy. neotps z tej strony. Poszukuję dobrego NAS dla siebie, mam nadzieję że pomożecie :)