-
Dyskusja Problem ze współpracą pomiędzy hostem QNAP TS-253A a jednostką zewnętrzną TR-002
Witam, Zakupiłem dodatkową jednostkę zewnętrzną TR-002 i umieściłem w niej 2 dyski WD RED WD40EFRX, które chciałem połączyć w RAID 1. QNAP TS-253A wykrywa jednostkę TR-002 i dyski, przechodzę przez tworzenie RAID 1, znajduje oba dyski, wybieram konfigurację programową (przełączniki na 1,2,3)...- Franek
- Temat
- problem qnap qnap ts-253a raid tr-002 ts-253a
- Odpowiedzi: 4
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja OpenVPN - certyfikat z nazwą hosta ?
Mam problem z wygenerowaniem certyfikatu z VPN po hoście (z no-ip) - generuje mi po IP 79.163.247.16 Jak zmienia się IP na routerze (światłowód z Orange), to już połączenie pada i certyfikat nie jest zgodny. Nie wiem gdzie mam wpisać nazwę hosta, aby wygenerował się odpowiedni certyfikat, w...- Franek
- Temat
- certyfikat openvpn orange vpn
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Migawki w VM
Zapuściłem wczoraj migawkę na uruchomionej konsoli VM o 00:49, mamy 11:20 i jest nadal komunikat - VM tworzy migawkę. Przydzielone miejsce 20GB. Próbowałem włączyć konsolę, ale jest komunikat jak poniżej. Czy zamykając konsolę muszę czekać do końca utworzenia migawki ? Ile może jeszcze trwać...- Franek
- Temat
- color migawki może virtualization station
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Archiwum Qfile - metoda przesyłania - zmiana pliku
Zauważyłem, że przy przesyłaniu bezpośrednio za pomocą aplikacji z iPhona (nie ma znaczenia, czy to są Zdjęcia, E-mail, Wunderlist, czy Dropbox) i wybraniu opcji wyślij za pomocą Qfile - zaniżana jest jakość zdjęć 1,99MB i zmieniana jest nazwa pliku. Przy przesyłaniu bezpośrednio z programu...- Franek
- Temat
- qfile qsync
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja TS-253A4G - pierwsze kroki ....
Witam serdecznie, Przewertowałem sporą część forum "oczy na zapałki" :) i jakąś tam podstawową wiedzę mam, dlatego aby dalej testy tego QNAP'a poszły dalej potrzebuję wskazówek. Przez najbliższe kilka tyg zamierzam dalej go testować, ale czytałem wypowiedzi osób, które od pół roku dalej testują...- Franek
- Temat
- cloud backup danych qnap qsync raid tylko
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Cześć Wszystkim
Od wczoraj wieczora zacząłem przygodę z QNAP'em. Mam nadzieję, że to forum uzupełni moją wiedzę. Im więcej czytam, tym bardziej zaczynam doceniać co nabyłem. Pozdro all ! :D- Franek
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!