1. olobus

Dyskusja Qnap TS-251A Dwie karty sieciowe jako jedna

Witam serdecznie, Gdzie i jak najlepiej skonfigurować dwie karty sieciowe jako jedną - tak żeby działała szybciej ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1 Model serwera: QNAP TS-251A
  2. olobus

Dyskusja Udostepnianie plikow na telewizorze

Witam serdecznie, Mam problem z dostępem do plików (fotki/filmy) na TV Samsung (UE49MU6442) Na serwerku NAS utworzyłem folder "fotki" z całą masą podfolderów na TV widzę folder i podfoldery jednak nie widzę ich zawartosci. Nie wyświetlającą się pliki... Proszę o pomoc bardziej doświadczonych...
  3. olobus

Dyskusja Opcje: Folder multimediów, QSync i Blokowanie pliku

Witam serdecznie, Mam pytanko co do opcji folderów z zdjęciami i video. Nie korzystam z Photo i Video Station, czy jest sens zaznaczania opcji w "Folder współdzielony" na wybranym katalogu z fotkami i video, opcji: "jako folder multimediów" ? Po zaznaczeniu tej opcji serwer zaczął tworzyć...
  4. olobus

Dyskusja Tworzenie plików .nfo (filmweb) do Kodi

Witam serdecznie, Wiadomo, że Scraper w programie Kodi pobiera informacje o filmach ze strony filmweb.pl, jednak nie zawsze robi to prawidłowo lub całkowicie nie potrafi odszukać opisu i okładki. (zaznaczam, że nazwy folderów z datami i plików są poprawne). 1. Mam pytanko czy jest możliwość...
  5. olobus

Archiwum Wyświetlanie zdjęć z telefonu na TV za pośrednictwem Qnqp ?

Witam serdecznie, Czy jest możliwość wyświetlania zdjęć/filmów (bez kopiowania) z telefonu na TV (bez smarta) za pośrednictwem Qnap ? Mam tak na Tv Samsung i tam fajnie po sieci Wifi można wyświetlać to co na ekranie telefonu na ekran telewizora. Macie na to jakiś wygodny patent ?
  6. olobus

Dyskusja Dostęp do drugiego Nas-a z poziomu Qnap-a (Kodi)

Witam serdecznie, Mam pytanko w temacie dostępu do innych Nas-ów z poziomu Qnap-a Aktualnie mam w domu: "WD My Book Live Duo 6TB" i "Qnap TS-251A". Czy jest szansa na dostęp do plików zapisanych na WD z poziomu Qnap-a? Najbardziej interesuje mnie, czy jest możliwość uruchamiania filmów i...
  7. olobus

Witam

Witam wszystkich i pozdrawiam ;)