1. Srokacz

TS-473 vs. TVS 473e - po co HDMI?

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem dokupienia drugiego NAS-a. Rozważam pomiędzy TS-473 i TVS-473e. Dylemat (spowodowanym różnicą w cenie) wiąże się ze złączem HDMI. Mam z tym związane pytania. Na ile jest ono potrzebne (niezbędne): 1) w sytuacjach awaryjnych, np. dostęp do BIOS-u i ustawień; no...
  2. Srokacz

Dyskusja Zmienione nazwy plików w Download Station

Cześć, Mam takie zjawisko przy pobieraniu przez Download Station. Czasami wychodzi taka sieczka z plików, że trudno cokolwiek z tym zrobić. Nieraz cała ściągnięta paczka jest w porządku, a innym razem część plików (lub wszystkie) mają takie nazwy jak na obrazku: Kolega Pete67 już raz o tym...
  3. Srokacz

Pomoc hard resetting link

Dzień dobry Forumowicze, Niedawno uruchomiłem narzędzie Diagnostic Tool a w nim Kernel Log Analyser. Uzyskałem komunikat: Od tamtej pory (około 2 tyg.) podana wartość nie uległa zmianie. Również uruchomiony HDD Stress Test nie wykazał żadnych błędów. Wartości SMART dobre. Pytanie. Czy...
  4. Srokacz

Nieznajomy się wita.

Dzień dobry, Jestem dziesięciomiesięcznym, raczej szczęśliwym posiadaczem QNAP TS-431P. A tak poza tym to hoduję króliki. Pozdrawiam serdecznie Marcin