1. Darekw1967

Dyskusja Zmiany w wygladzie desktopu QNAPa dla wersji 5.X.X

Zrobila sie u mnie aktualizacja systemu do najnowszej wersji i postanowilem cos z tym zrobic. Wkurzyly mnie duze ikony i paskudnie kulfoniaste napisy pod nimi. Poza tym na pasku krzywo umiescili odwolania. Zainstalowalem do chroma dodatek STYLUS i zmodyfikowalem styl qnapa. Uzyskalem cos...
  2. Darekw1967

Pomoc OpenVPN - ciag dalszy

Przypomne problem jaki tutaj opisalem a ze wzgledu za watek zostal zamkniety ponawiam temat i podaje rozwiazanie tego problemu Opis problemu ----------------- cytat -------------------- Mam pewien problem z OpenVPN. Sciagam z QNAP-a konfiguracje czyli plik1.ovpn i plik1.ca. Uruchamiam...
  3. Darekw1967

Pomoc Problemy z OpenVPN

Mam pewien problem z OpenVPN. Sciagam z QNAP-a konfiguracje czyli plik1.ovpn i plik1.ca. Uruchamiam klienta na Linuxie i wczytuje pliki konfiguracyjne. Uruchamiam polaczenie i jest super. Wszystko dobrze dziala. Nastepnego dnia juz nie moge polaczyc sie przez OpenVPN. Rozwiazaniem jest...
  4. Darekw1967

Dyskusja Pozmienialem u siebie wyglad QNAP FORUM

Zrzuty wygladu po moich aktualnych przeróbkach ;)
  5. Darekw1967

Pomoc Automatyczne przenoszenie plikow

Czy mozna na QNAP zrealizowac cykliczne przenoszenie plikow z Serwera A -> Serwer B . Chodzi o pewien rodzaj synchronizacji z usuwaniem danych ze zrodla.
  6. Darekw1967

Dyskusja Aktualizacja oprogramowania do wersji 5

Mam pytanie. Aktualizacja do wersji 5 wedlug mnie okazala sie problemem ze wzgledu na brzydki interface w tym duze ikony. Czy jest jakas opcja ktora modyfikuje wyglad ? Chcialbym miec soft w wersji 5 a interface w wersji < 5. Czytalem ze mozna do chroma jakis dodatek typu STYLUS dolozyc i...
  7. Darekw1967

Dyskusja funkcja QuDedup

Mam pytanie. Czy w TS-130 w HBS 3 mozna uzyskac funkcje: QuDedup ?
  8. Darekw1967

Archiwum TS-130 Kopie przyrostowe

Zauwazylem, ze na QNAP-ie TS-130 w kluczowym narzedziu HBS 3 Hybrid Backup nie ma opcji kopii narastajacych (brak... Uzyj QuDedup). Nie mozna tworzyc archiwow przyrostowych a w innych QNAP-ach mozna. Czy jest mozliwosci za pomoca TS-130 wykonac kopie narastajace ? Jezeli tak to jakim programem ?
  9. Darekw1967

Archiwum program QNAPQuDedupExToolUbuntux64-1.1.3.21201.deb

I have installed the program for reading archives QNAP -> QuDedup Extract Tool. Works great on MX-19.4 (Debian10) and installs on MX-21(Debian11) but doesn't start. Maybe someone knows why? Will this program run on Debian 11? On Debian 10, it works very well.
  10. Darekw1967

Pomoc Kompresja danego katalogu lub katalogów do formatu archiwum 7z.

Witam ;) Czy jest jakiś program do wykonywania kopi wskazanych katalogów do wynikowego pliku 7z. Wiem, ze moge to osiagnac w programie: File Station gdy recznie zaznacze katalogi i uruchomie kompresje do 7z. Jednak nie o to mi chodzi. Szukam rozwiazania jak to zrobic, aby byla mozliwosc...
  11. Darekw1967

Dyskusja AppCenter -> Wszystkie aplikacje

Witam wszystkich ! Pojawil sie problem. Po aktualizacji programowania serwera stracilem dostęp do: AppCenter -> Wszystkie aplikacje Otrzymuje komunikat: NAS nie mógł uzyskać listy informacji o aplikacjach. Sprawdź ustawienia sieci. Nie mam pojecia co zmienila aktualizacja systemu ? Cos sie...
  12. Darekw1967

Dyskusja certyfikat: Let's Encrypt i HTTPS

Witam ! Mam pewien problem. Mam na QNAP-ie strone WWW ktora sie znajduje w katalogu: WEB Korzystam domeny NO-IP i mam adres: testowy.nazwa.org FunBox 3.0 skonfigurowalem i dodalem virtualny host na QNAP-ie. Jak wpisze http://testowy.nazwa.org to pojawia mi sie stronka i jest ok. Wszystko...
  13. Darekw1967

Archiwum Container Station

Witam ! Pisze jeszcze raz w innym dziale. Korzystam z GitLab (ContainerStation) i chce przesylac tam moje projekty ktore robie pod nadzorem GIT-a. Chce robic tez kopie zapasowe projektow zapisywanych w GitLab (ContainerStation). Jest tam import i eksport i wydaje sie to proste. Zrobilem...
  14. Darekw1967

ContainerStation

Witam ! Korzystam z GitLab i chce przesylac tam moje projekty ktore robie pod nadzorem GIT-a. Chce robic tez kopie zapasowe projektow zapisywanych w GitLab. Jest tam import i eksport i wydaje sie to proste. Zrobilem eksport kontenerow i obrazow do plikow. Mam pytanie jak to odtworzyc aby...