-
Dyskusja Zmiany w wygladzie desktopu QNAPa dla wersji 5.X.X
Zrobila sie u mnie aktualizacja systemu do najnowszej wersji i postanowilem cos z tym zrobic. Wkurzyly mnie duze ikony i paskudnie kulfoniaste napisy pod nimi. Poza tym na pasku krzywo umiescili odwolania. Zainstalowalem do chroma dodatek STYLUS i zmodyfikowalem styl qnapa. Uzyskalem cos...- Darekw1967
- Temat
- systemu
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Pomoc OpenVPN - ciag dalszy
Przypomne problem jaki tutaj opisalem a ze wzgledu za watek zostal zamkniety ponawiam temat i podaje rozwiazanie tego problemu Opis problemu ----------------- cytat -------------------- Mam pewien problem z OpenVPN. Sciagam z QNAP-a konfiguracje czyli plik1.ovpn i plik1.ca. Uruchamiam...- Darekw1967
- Temat
- openvpn problem problemu temat vpn
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Pomoc Problemy z OpenVPN
Mam pewien problem z OpenVPN. Sciagam z QNAP-a konfiguracje czyli plik1.ovpn i plik1.ca. Uruchamiam klienta na Linuxie i wczytuje pliki konfiguracyjne. Uruchamiam polaczenie i jest super. Wszystko dobrze dziala. Nastepnego dnia juz nie moge polaczyc sie przez OpenVPN. Rozwiazaniem jest...- Darekw1967
- Temat
- klienta openvpn problem vpn windows
- Odpowiedzi: 10
-
Dyskusja Pozmienialem u siebie wyglad QNAP FORUM
Zrzuty wygladu po moich aktualnych przeróbkach ;)- Darekw1967
- Temat
- color konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc Automatyczne przenoszenie plikow
Czy mozna na QNAP zrealizowac cykliczne przenoszenie plikow z Serwera A -> Serwer B . Chodzi o pewien rodzaj synchronizacji z usuwaniem danych ze zrodla.- Darekw1967
- Temat
- konfiguracja systemu pliki plików
- Odpowiedzi: 26
-
Dyskusja Aktualizacja oprogramowania do wersji 5
Mam pytanie. Aktualizacja do wersji 5 wedlug mnie okazala sie problemem ze wzgledu na brzydki interface w tym duze ikony. Czy jest jakas opcja ktora modyfikuje wyglad ? Chcialbym miec soft w wersji 5 a interface w wersji < 5. Czytalem ze mozna do chroma jakis dodatek typu STYLUS dolozyc i...- Darekw1967
- Temat
- interface konfiguracja systemu wersji
- Odpowiedzi: 13
-
Dyskusja funkcja QuDedup
Mam pytanie. Czy w TS-130 w HBS 3 mozna uzyskac funkcje: QuDedup ?- Darekw1967
- Temat
- deduplication ts-130
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Archiwum TS-130 Kopie przyrostowe
Zauwazylem, ze na QNAP-ie TS-130 w kluczowym narzedziu HBS 3 Hybrid Backup nie ma opcji kopii narastajacych (brak... Uzyj QuDedup). Nie mozna tworzyc archiwow przyrostowych a w innych QNAP-ach mozna. Czy jest mozliwosci za pomoca TS-130 wykonac kopie narastajace ? Jezeli tak to jakim programem ?- Darekw1967
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum program QNAPQuDedupExToolUbuntux64-1.1.3.21201.deb
I have installed the program for reading archives QNAP -> QuDedup Extract Tool. Works great on MX-19.4 (Debian10) and installs on MX-21(Debian11) but doesn't start. Maybe someone knows why? Will this program run on Debian 11? On Debian 10, it works very well.- Darekw1967
- Temat
- program
-
Pomoc Kompresja danego katalogu lub katalogów do formatu archiwum 7z.
Witam ;) Czy jest jakiś program do wykonywania kopi wskazanych katalogów do wynikowego pliku 7z. Wiem, ze moge to osiagnac w programie: File Station gdy recznie zaznacze katalogi i uruchomie kompresje do 7z. Jednak nie o to mi chodzi. Szukam rozwiazania jak to zrobic, aby byla mozliwosc...- Darekw1967
- Temat
- backup docker lub qfiling volume
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Dyskusja AppCenter -> Wszystkie aplikacje
Witam wszystkich ! Pojawil sie problem. Po aktualizacji programowania serwera stracilem dostęp do: AppCenter -> Wszystkie aplikacje Otrzymuje komunikat: NAS nie mógł uzyskać listy informacji o aplikacjach. Sprawdź ustawienia sieci. Nie mam pojecia co zmienila aktualizacja systemu ? Cos sie...- Darekw1967
- Temat
- aplikacje app center appcenter
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja certyfikat: Let's Encrypt i HTTPS
Witam ! Mam pewien problem. Mam na QNAP-ie strone WWW ktora sie znajduje w katalogu: WEB Korzystam domeny NO-IP i mam adres: testowy.nazwa.org FunBox 3.0 skonfigurowalem i dodalem virtualny host na QNAP-ie. Jak wpisze http://testowy.nazwa.org to pojawia mi sie stronka i jest ok. Wszystko...- Darekw1967
- Temat
- https myqnapcloud portów porty routerze serwer ssl certificate
- Odpowiedzi: 18
-
Archiwum Container Station
Witam ! Pisze jeszcze raz w innym dziale. Korzystam z GitLab (ContainerStation) i chce przesylac tam moje projekty ktore robie pod nadzorem GIT-a. Chce robic tez kopie zapasowe projektow zapisywanych w GitLab (ContainerStation). Jest tam import i eksport i wydaje sie to proste. Zrobilem...- Darekw1967
- Temat
- container station containerstation
-
ContainerStation
Witam ! Korzystam z GitLab i chce przesylac tam moje projekty ktore robie pod nadzorem GIT-a. Chce robic tez kopie zapasowe projektow zapisywanych w GitLab. Jest tam import i eksport i wydaje sie to proste. Zrobilem eksport kontenerow i obrazow do plikow. Mam pytanie jak to odtworzyc aby...- Darekw1967
- Temat
- containerstation
- Forum: Witaj nieznajomy!