-
Dyskusja Usuwanie plików po pobraniu
Witam, Czy jest możliwość ustawienia rTorrenta w taki sposób, żeby po pobraniu pliku kopiował go do innego katalogu i dalej seed-ował, a to co seed-uje usuwał po zakończeniu? Czy poniższe ustawienia wystarczą? 1) W autotools ustawiłem ścieżkę dla ukończonych pobierań do właściwego katalogu z...- Bartasek
- Temat
- hardlink medialibrary rtorrent
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Rtorrent 15
-
Pomoc Problem z HDD po zaniku napięcia
Witam Wszystkich. Chciałbym prosić o pomoc w temacie problemu z dyskiem HDD. Z racji ostatnich problemów pogodowych miałem kilka razy zanik napięcia i niestety mój serwer miał niekontrolowane, nagłe wyłączenia. Serwer był oczywiście podłączony przez UPS, ale nie byłem świadomy, że ten UPS już...- Bartasek
- Temat
- dysku hdd problem serwer serwera ups
- Odpowiedzi: 14
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja PLEX a DLNA - Stabilność odtwarzania
Witam, Postanowiłem wypróbować serwer PLEX, instalacja i konfiguracja przebiegła pomyślnie, serwer działa. Mam jednak problem ze stabilnym odtwarzaniem filmów z serwera, filmy się częściej buforują niż odtwarzają. Testowałem odtwarzanie na materiałach dość ciężkich, a mianowicie koncertach w...- Bartasek
- Temat
- dlna plex
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Bezpieczny dostęp do NAS z zewnątrz.
Nowy temat: Powiedzcie mi jaki Waszym zdaniem jest najbezpieczniejszy dostęp do NAS z zewnątrz? Domyślam się, że większość będzie za VPN i tylko VPN. Rozumiem, że w takim przypadku przekierowany mam mieć tylko jeden port, czyli 1194 dla OpenVPN i nic więcej. Łączę się poprzez OpenVPN i dostaję...- Bartasek
- Temat
- dostęp nas vpn z zewnątrz
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Witam Wszystkich
Witam Wszystkich Forumowiczów. Zakupiłem mój pierwszy NAS i padło na TS-251A. Na pierwszy rzut oka widzę ogrom możliwości i mnogość konfiguracji, ale myślę że z pomocą forum sobie poradzę. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2018.- Bartasek
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!