1. Bartasek

Dyskusja Usuwanie plików po pobraniu

Witam, Czy jest możliwość ustawienia rTorrenta w taki sposób, żeby po pobraniu pliku kopiował go do innego katalogu i dalej seed-ował, a to co seed-uje usuwał po zakończeniu? Czy poniższe ustawienia wystarczą? 1) W autotools ustawiłem ścieżkę dla ukończonych pobierań do właściwego katalogu z...
  2. Bartasek

Pomoc Problem z HDD po zaniku napięcia

Witam Wszystkich. Chciałbym prosić o pomoc w temacie problemu z dyskiem HDD. Z racji ostatnich problemów pogodowych miałem kilka razy zanik napięcia i niestety mój serwer miał niekontrolowane, nagłe wyłączenia. Serwer był oczywiście podłączony przez UPS, ale nie byłem świadomy, że ten UPS już...
  3. Bartasek

Dyskusja PLEX a DLNA - Stabilność odtwarzania

Witam, Postanowiłem wypróbować serwer PLEX, instalacja i konfiguracja przebiegła pomyślnie, serwer działa. Mam jednak problem ze stabilnym odtwarzaniem filmów z serwera, filmy się częściej buforują niż odtwarzają. Testowałem odtwarzanie na materiałach dość ciężkich, a mianowicie koncertach w...
  4. Bartasek

Dyskusja Bezpieczny dostęp do NAS z zewnątrz.

Nowy temat: Powiedzcie mi jaki Waszym zdaniem jest najbezpieczniejszy dostęp do NAS z zewnątrz? Domyślam się, że większość będzie za VPN i tylko VPN. Rozumiem, że w takim przypadku przekierowany mam mieć tylko jeden port, czyli 1194 dla OpenVPN i nic więcej. Łączę się poprzez OpenVPN i dostaję...
  5. Bartasek

Witam Wszystkich

Witam Wszystkich Forumowiczów. Zakupiłem mój pierwszy NAS i padło na TS-251A. Na pierwszy rzut oka widzę ogrom możliwości i mnogość konfiguracji, ale myślę że z pomocą forum sobie poradzę. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2018.