1. skorpion

Dyskusja QVR PRO duże zużycie procesora 60-100%

QNAP TS-351 ma strasznie duże zużycie CPU (60-100%). Takie zużycie przy pracującym QVR Pro z jedną kamerą. Po zatrzymaniu usługi QVR PRO zużycie CPU spadło do <20% (czasami pik do 35%). Może źle konfiguruje aplikacje, a może to wina kamery? Pomóżcie proszę, bo to frustrujące - próbuje różnych...
  2. skorpion

TS-228 lub TS-228a jako magazyn kopii zapasowej w małej firmie?

Co myślicie o NASach: TS-228 lub TS-228a? Poopowiadałem koleżce o QNAPie i zapałał chęcią zainstalowania takiej maszyny do kopii zapasowych w swojej fabryce. Więc poprosił mnie żeby polecić coś taniego do takiego zadania... znalazłem na stronie QNAP te dwa modele TS-228 i TS-228a, mają dosyć...
  3. skorpion

Przed zakupem - Czy założenia są słuszne? QNAP dobry na wszystko?

Przez ostatnie dni bardzo dużo czytałem forum oraz przeglądałem internet pod kątem NAS QNAP, żeby dokonać wyboru bardziej świadomie. Już mniej więcej wiem czego mogę oczekiwać od sprzętu tego typu (albo mi się tylko wydaje, że wiem). Mam też pewną koncepcję jak wykorzystać ten sprzęt w moim...
  4. skorpion

Witajcie

Cześć, jestem tu nowy, trafiłem tu aby poznać opinie Forumowiczów o różnych modelach NASów Qnapa przed zakupem. Nie miałem do czynienia z tymi urządzeniami, więc czytając forum chciałbym poznać do czego można je wykorzystać oprócz trzymania kopii plików. Jak już uda mi się określić potrzeby...