-
Dyskusja Microsoft Account - QNAP logi w SMB
Cześć Czy jest jakaś możliwość zablokowania tego syfu w logach , co chwilę konto Microsoft odpytuje QNAPA o dostęp do SMB - Błąd logowania czy nie jest to przypadkiem problem tego samego hasła do QNAPA jak i do MS ? Jak się mylę poprawcie mnie :)- Arecki87
- Temat
- logi / diagnostyka msaccount smb
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Pomoc Zmiana RAID 1 na Single Disk
Cześć Czy jest możliwość zmiany obecnej konfiguracji RAID 1 2x2TB na opcje single disk żeby był tylko jeden dysk 2 TB? Mam dodatkowy nowy dysk 4TB i chciałbym go użyć w moim nasie. Planuje zrobić RAID0 2TB+4TB i dodatkowy dysk do kopi bezpieczeństwa na usb w kieszeni 3,5 cala. Czy jest taka...- Arecki87
- Temat
- raid ts-212p
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc Wybór routera do domu
Witam, Mam pytanie odnośnie zakupu routera . Wiem ,że to routery z innych światów ale może będziecie mogli pomóc Zastanawiam się nad wyborem między : Mikrotik HAP AC3 Linksys WRT1900acs Z góry dzięki za pomoc :)- Arecki87
- Temat
- jeszcze mikrotik networking router routera
- Odpowiedzi: 74
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja SMB błąd logowania
Cześć Jak usunąć irytujący błąd w qnapie ,kiedy użytkownicy zaczynają pracować na sieci po smb pojawiają się błędy w logach. Przykład poniżej: Takiego użytkownika nie ma skonfigurowanego na qnapie. Proszę o pomoc jak to usunąć Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.4 Build 20210910 Model...- Arecki87
- Temat
- błąd błąd logowania logowania smb ts-431xeu
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Pomoc Antywirus CLamAV - błąd aktualizacji Update Failed
Witam, Od pewnego czasu mam problem z automatyczną aktualizacją antywirusa ClamAV. Muszę ręczenie aktualizować szczepionki. Podczas każdorazowej aktualizacji mam taki komunikat: [Antivirus] Failed to update virus definitions. No storage volume detected. Create a new volume. Proszę o pomoc w...- Arecki87
- Temat
- antywirus clamav storage update
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Archiwum Udostępniony link brak możliwości wgrania pliku
Witam, mam problem z udostępnionym linkiem, mogę ściągnąć zawartość ale nie mam możliwości wgrania plików. Często jest tak że plik się wgrywa do pewnego momentu i się zatrzymuje, zadanie się nie kończy - wisi. Taka sama sytuacja jest jak próbuje wgrać plik logując się przez myqnapcloud.com...- Arecki87
- Temat
- brak link
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Rozszerzenie istniającej pamięci RAID 1
Witajcie, Chciałbym zwiększyć pojemność obecnej konfiguracji RAID 1 o kolejne dwa dyski po 2 TB. Obecny konfig: Klikam kolejno żeby rozszerzyć pamięć Pamięć masowa migawki ->Wybieram Pamięć masowa\migawki->zarządzaj->Rozszerz->wybieram Wybieram interesujące mnie nowo dodane dyski po...- Arecki87
- Temat
- raid raid 1
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja QNAP 4.4.1 brak aplikacji phpEasyProject
Witam, Po aktualizacji do najnowszej wersji mojego qnap-a przestała działać aplikacja phpEasyProject. Zgodnie z tym co piszą na Download - [Stable] QTS 4.4.1.1064 build 20190918 Aplikacja została usunięta :( Moje pytanie czy istnieje jakaś szansa na uruchomienie apki phpEasyProject albo czy...- Arecki87
- Temat
- 4.4.1 app center brak qnap
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)