1. Arecki87

Dyskusja Microsoft Account - QNAP logi w SMB

Cześć Czy jest jakaś możliwość zablokowania tego syfu w logach , co chwilę konto Microsoft odpytuje QNAPA o dostęp do SMB - Błąd logowania czy nie jest to przypadkiem problem tego samego hasła do QNAPA jak i do MS ? Jak się mylę poprawcie mnie :)
  2. Arecki87

Pomoc Zmiana RAID 1 na Single Disk

Cześć Czy jest możliwość zmiany obecnej konfiguracji RAID 1 2x2TB na opcje single disk żeby był tylko jeden dysk 2 TB? Mam dodatkowy nowy dysk 4TB i chciałbym go użyć w moim nasie. Planuje zrobić RAID0 2TB+4TB i dodatkowy dysk do kopi bezpieczeństwa na usb w kieszeni 3,5 cala. Czy jest taka...
  3. Arecki87

Pomoc Wybór routera do domu

Witam, Mam pytanie odnośnie zakupu routera . Wiem ,że to routery z innych światów ale może będziecie mogli pomóc Zastanawiam się nad wyborem między : Mikrotik HAP AC3 Linksys WRT1900acs Z góry dzięki za pomoc :)
  4. Arecki87

Dyskusja SMB błąd logowania

Cześć Jak usunąć irytujący błąd w qnapie ,kiedy użytkownicy zaczynają pracować na sieci po smb pojawiają się błędy w logach. Przykład poniżej: Takiego użytkownika nie ma skonfigurowanego na qnapie. Proszę o pomoc jak to usunąć Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.4 Build 20210910 Model...
  5. Arecki87

Witam

Witam wszystkich :)
  6. Arecki87

Pomoc Antywirus CLamAV - błąd aktualizacji Update Failed

Witam, Od pewnego czasu mam problem z automatyczną aktualizacją antywirusa ClamAV. Muszę ręczenie aktualizować szczepionki. Podczas każdorazowej aktualizacji mam taki komunikat: [Antivirus] Failed to update virus definitions. No storage volume detected. Create a new volume. Proszę o pomoc w...
  7. Arecki87

Archiwum Udostępniony link brak możliwości wgrania pliku

Witam, mam problem z udostępnionym linkiem, mogę ściągnąć zawartość ale nie mam możliwości wgrania plików. Często jest tak że plik się wgrywa do pewnego momentu i się zatrzymuje, zadanie się nie kończy - wisi. Taka sama sytuacja jest jak próbuje wgrać plik logując się przez myqnapcloud.com...
  8. Arecki87

Dyskusja Rozszerzenie istniającej pamięci RAID 1

Witajcie, Chciałbym zwiększyć pojemność obecnej konfiguracji RAID 1 o kolejne dwa dyski po 2 TB. Obecny konfig: Klikam kolejno żeby rozszerzyć pamięć Pamięć masowa migawki ->Wybieram Pamięć masowa\migawki->zarządzaj->Rozszerz->wybieram Wybieram interesujące mnie nowo dodane dyski po...
  9. Arecki87

Dyskusja QNAP 4.4.1 brak aplikacji phpEasyProject

Witam, Po aktualizacji do najnowszej wersji mojego qnap-a przestała działać aplikacja phpEasyProject. Zgodnie z tym co piszą na Download - [Stable] QTS 4.4.1.1064 build 20190918 Aplikacja została usunięta :( Moje pytanie czy istnieje jakaś szansa na uruchomienie apki phpEasyProject albo czy...