1. gonzul

Pomoc Wyłaczenie automatycznego tworzenia folderu /Multimedia/TV/Recordings

Witam W udziale /Multimedia mimo usuwania automatycznie tworzy mi sie katalog TV z podkatalogiem Recordings. Nie mam włączonego monitoringu ani żadnych stacji TV. Jak to wyłączyć? Jaka aplikacja to może tworzyć? TS-x53
  2. gonzul

Dyskusja Którą opcję backupu wybrać - kto poradzi ...

Witam Jako, że do TS-219P dołączył kolega TS-253PRO, więc nadszedł czas na zmiany. Dotychczasowy backup na dysk zewnętrzny USB chcę rozszerzyć o backup NAS to NAS (może być online albo wg harmonogramu) Stary NAS przeprowadza się pod zupełnie nowy zdalny adres. Dwa serwery będą się widziały...
  3. gonzul

Dyskusja Przeniesienie konfiguracji 219P ->253Pro

Witajcie, Czy jest możliwe przeniesienie konfiguracji miedzy maszynami? Nie mam tego dużo ale jak sie da coś szybciej to dlaczego nie. Czy wgranie zapisanego pliku config do nowego serwera nie narobi bałaganu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  4. gonzul

Qnap a sprawa polska

Witam, Jak zmienić w qnapie strone kodową na polską ? (TS-219P) Chodzi mi o konsolę. Domyślnie zainstalowany jest tylko język angielski i kodowanie utf-8 co niestety nie pozwala na poprawne wykorzystanie komend linuksowych do operacji na plikach z polskimi nazwami EDIT: znalazłem to...
  5. gonzul

Pozdrowienia z Sosnowca

Witam wszystkich, Właśnie przyszedł do mnie nowiutki TS-219P :-) jeszcze bez dysków ... Już się nie mogę doczekać ... Pozdrawiam Tomek