-
D
Czy jakiś Qnap może pracować jako macierz dla klastra HA 2 serwerów ?
Oglądałem sobie te duże Qnapy pod dyski SAS - czy ktoś wdrażał je jako macierz dla klastra HA składającego się z 2 serwerów podpiętych bezpośrednio po kablach SAS, FC ? Jak widzę ceny dysków zwłaszcza SSD dla macierzy w Dellu - to mnie ch... strzela. Są 4x droższe od tych samych modeli dysków...- Dyba
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
D
TS-673A karta 10GB SFP+
Dzień dobry. Chciałbym spiąć serwer Dell z Qnapem TS-673A łączem światłowodowym 10GB. Mam mały budżet i dwa Qnapy do podpięcia do serwera. Jakiej karty mam szukać ? Czy są dostępne jakieś zamienniki ? Potrzebna faktura VAT. Miłego dnia.- Dyba
- Temat
- 10gb sfp+ ts-673a
- Odpowiedzi: 15
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
D
Sprzedam 2 dyski WD Red Pro WD141KFGX (14 TB HDD 14 TB; 35 ; SATA III; 256 MB; 7200 obr/min)
Dzień dobry. Mam do sprzedania dyski 2 sztuki WD Red Pro WD141KFGX (14 TB HDD 14 TB; 3,5" ; SATA III; 256 MB; 7200 obr/min) Dyski są fabrycznie zapakowane, nie otwierane opakowanie. Gwarancja do 2026-05-10. Kupiłem pod projekt, który ostatecznie nie został zrealizowany. Więc dyski leżą na półce...- Dyba
- Temat
- dysk sprzedam
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
D
Sprzedam QNAP TS-453Be 16GB Ramu - bez dysków - 1800 zł
Witam. Sprzedam Serwer NAS QNAP TS-453Be 16GB DDR 3 (2 x Goodram GR1600S3V64L11/8G), bez dysków. Fabryczny komplet. Używany, w 100 % sprawny, zadbany. Kupiony 04.09.2020 w serwery-NAS.pl - więc jeszcze na gwarancji. Sprzedam za 1600 zł - szybka wysyłka 1-2 dni :) kontakt ...- Dyba
- Temat
- 16gb qnap ts-453be
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
D
Dyskusja Qlocker - atak na Qnapy
Proszę o podpięcie w odpowiednim miejscu. Od wczoraj 20.04.2021 - przynajmniej z tego dnia są pierwsze zgłoszenia - Qlocker szyfuje nasze ulubione sprzęty. U mnie wczoraj było ok, a dzisiaj praktycznie WSZYSTKIE pliki są zaszyfrowane 7z-ipem. Znalazłem taki wątek na jednym forum: Qlocker (QNAP...- Dyba
- Temat
- ataki myqnapcloud qlocker ransomware zaszyfrowane
- Odpowiedzi: 480
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
D
Dzień dobry
Witam Wszystkich i życzę miłego dnia.- Dyba
- Temat
- dzień dobry
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!