1. G

Dyskusja TS-231P Single Drive - sklonowanie dysku

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.41741 Model serwera: QNAP TS-231P Cześć! Mam problem z qnapem, istnieje szansa, że pada mi dysk (często przechodzi w tryb read-only), dokupiłem nowy dysk. Obecna konfiguracja: 8TB single drive Nowy dysk: 10TB Zależy mi na tym, aby to była kopia 1:1. Mam...
  2. G

Dyskusja Brak możliwości zapisania danych na dysku, a dysk chyba sprawny...

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1 Build 1495 Model serwera: QNAP TS-231P HDD: 1x8TB ironwolf Czołem, mam problem z qnapem. Sytuacja z dzisiaj: - usunąłem pliki torrent wraz z danymi, pliki niestety zostały - usunąłem ręcznie przez sambę, windows nie wykazał żadnych błędów, jednak pliki...
  3. G

Dyskusja QTransmission, nie mogę podmienić settings.json

Wersja oprogramowania Firmware:4.3.4.0695 Build 20180830 Model serwera: QNAP TS-231P Cześć :) Na wstępie zaznaczę, że linuxa umiem na podstawie małpy w zoo. Zachciało mi się wgrać najnowsze transmission. Ściąłem wersję 2.94 stąd Qnapclub Store: QTransmission o dziwo jest wersja pod mojego...
  4. G

Dyskusja QNAP TS-231P nie działa internet - problem z DNS

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0486 Build 20180215 Model serwera: QNAP TS-231P Zakupiłem ten serwer podłączyłem, wszystko działało (internet też). Obecnie NAS nie ma dostępu do internetu, dostęp do sieci lokalnej działa super. Router restartowałem, wszystkie urządzenia w sieci LAN po...