-
M
Pomoc Oglądanie filmów z Qnap na Smart TV
Witam, nie rozumiem o co chodzi w tych wszystkich poradnikach odnośnie przesyłania/oglądania filmów na TV z zasobów Qnap. Mam jakiś telewizor Samsunga Smart TV (coś takiego SAMSUNG UE55AU7192 55" LED 4K Tizen TV) i mogę z niego jakoś oglądać filmy z serwera? Widziałem w poradnikach jakieś...- mehegroth
- Temat
- qnap smart
- Odpowiedzi: 5
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
M
Dyskusja Rozbicie Raid1 na pojedyncze dyski
Witam, jak w temacie da się rozbić Raid1 na pojedyncze dyski bez utraty danych jak tak, to proszę o wskazówkę jak to zrobić. Jest to system z dwiema kieszeniami na dysk i obie są zajęta, pracują w Raid1. Dążę do tego by Dysk1 był na nim system i jakieś mniej ważne dane, a Dysk2 bez systemu w...- mehegroth
- Temat
- dyski raid1
- Odpowiedzi: 3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
M
Dyskusja Nic nie działa stabilnie
Witam, posiadam serwer już z 2 lata i przez cały ten okres są z nim tylko problemy co chwilę coś się wysypuje i nie idzie się do niego dostać po czym zmienia zdanie i działa... Mam wrażenie, że całe to oprogramowanie to jest jak by na kolanie robione... Niby proste kreatory bez specjalistycznej...- mehegroth
- Temat
- działa nic
- Odpowiedzi: 59
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
M
Dyskusja Łączność przez internet: fail
Witam, jestem nowym użytkownikiem serwera NAS jest to dla mnie pierwszy kontakt z tego typu urządzeniem i trochę na początek nie potrafię się połapać. Jednym z problemów jest: edit: dopiero teraz zauważyłem, że problem leży tylko w HTTP 8080, muszę to na routerze odblokować? Łączność przez...- mehegroth
- Temat
- konfiguracja synchronizacja
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
M
Witam
Witam serdecznie, jestem tu nowy i przeraża mnie ilość opcji serwera NAS :) Pozdrawiam- mehegroth
- Temat
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Witaj nieznajomy!