-
Kawa i papierosy Konfiguracja dysków TS - 351
Witam, obecnie w TS - 351 mam taką konfigurację: 1. M2 slot 1 - pusty 2. M2 slot 2 - pusty 3. SATA II - slot 1 - SSD 512 GB - system i dane często używane 4. SATA II - slot 2 - 2 TB Seagate IW - multimedia i backupy ( komputery telefony) 5. SATA III -slot 3 - pusty Pobawiłem się trochę...- makid81
- Temat
- backup konfiguracja multimedia seagate ssd system
- Odpowiedzi: 1
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja TS - 351 system na M2
Cześć czy instalował ktoś system na dysku M2 w TS - 351, nigdzie nie mogę znaleźć o tym informacji.- makid81
- Temat
- konfiguracja systemu system
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Kawa i papierosy Co po TS-231P
Witam jak w temacie obecnie mam TS -231P służy głownie do robienia kopi zapasowych i jako serwer multimedialny EMBY . Chciałbym kupić coś na Intelu i tu wybór padł na: 1. TS-351-2G - plusy 3 zatoki na dyski i dwa sloty na M2 2. TS-251B-2G - plusy wydajniejszy procesor Zastosowanie typowo...- makid81
- Temat
- ts-231p
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Jaka konfiguracja dysków, zmiana SSD Cache na SSD system
Witam, zmieniłem dysk w PC na nvme więc zwolnił mi się SSD 512 GB W tej chwili mam taką konfigurację S1 - HHD 3TB system i dane (dużo małych plików głownie zdjęcia i muzyka ,trochę filmów i kopie zapasowe) S2 - SSD 128 GB jako SSD Cache Czy jest sens się bawić i zmieniać na : S1 - SSD 512 GB...- makid81
- Temat
- cache konfiguracja ssd ssd cache system
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Pomoc Plex transkoduje napisy
Witam, zainstalowałem plex wersja 1.17.0.1709-982421575 na 231P , materiał 4K z hdr idzie bez problemu po dlna transkodowanie po sotnie telewizora (aplikacja plex for LG wersja 4.7.1 , LG webOS 4.1.0), problem pojawia się gdy włączam napisy (format srt) wtedy plex transkoduje napisy po stronie...- makid81
- Temat
- miniatury napisy plex
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
HELLO
Początkujący użytkownik QNAP 231P wita wszystkich.- makid81
- Temat
- hello
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Dyskusja qnap photo station
Witam, próbowałem ogarnąć to sam szukałem też po Google i na forum niestety nie znalazłem odpowiedzi. Czy w QPhoto da się zrobić album w albumie , ( tak żeby wyglądało to jak struktura folderów - folder i podfoldery - album i pod albumy). Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6.1050 Model...- makid81
- Temat
- photo station qnap station
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station