-
P
Dyskusja Padł 1 dysk w NAS z systemem. Jak odzyskać dane z pozostałych dysków?
Witam, posiadam NAS 464 i 2 dni po migracji ze starego urządzenia padł mi 1 dysk w serwerze. Niestety całość była zbudowana na JBOD, więc mam świadomość, że z uszkodzonego dysku niczego nie odzyskam, jednak w serwerze są jeszcze 3 dyski na których na pewno znajdują się dane i czy jest możliwość...- PabloPCK
- Temat
- odzyskiwanie danych raid system uszkodzony dysk
- Odpowiedzi: 6
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
P
Dyskusja Dodanie 3 dysku do puli Jbod
Witam, mam na serwerze ustawioną pulę pamięci składającą się z 2 dysków. Użyłem Jbod gdyż nie potrzebuję zabezpieczenia tych danych a jedynie przestrzeni. W tym momencie dokupiłem dysku nr 3 i chciałbym powiększyć istniejące miejsce, aby do tych samych katalogów wgrywać kolejne pliki. Czy jest...- PabloPCK
- Temat
- color d14841 danych jbod raid storage zrobić
- Odpowiedzi: 1
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
P
Archiwum Usunięcie Folderu Homes
Witam, Przeglądając zasoby serwera przez Eksplorator plików na serwerze spotkałem folder "Homes". W nim są katalogi wszystkich użytkowników. Co to za katalog i jak się go pozbyć? Zaznaczam że nie jest to katalog "Home" czyli Panel Sterowania>>Uprawnienia>>Użytkownicy>> Foldery domowe bo tam mam...- PabloPCK
- Temat
- homes
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
P
Dyskusja Antywirus długie skanowanie, instalacja innego
Witam, mam uruchomionego na serwerze domyślnego antywirusa i szybkie skanowanie zajmuje mu około 19 godzin. Nie puściłem jeszcze pełnego bo się obawiam, że może mu to zająć tydzień :P Czy taki czas skanowania jest normalny? można coś z nim zrobić? Czy jest możliwość zainstalowania na serwerze...- PabloPCK
- Temat
- antywirus color innego konfiguracja systemu skanowanie
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
P
Archiwum Phpmyadmin zagnieżdzony w sobie
Witam, mam chyba problem z phpmyadmin. W katalogu "web" takowy katalog się znajduje jednak w nim jest kolejny phpmyadmin, a w tamtym kolejny i kolejny i... wszedłem chyba do kolejnych katalogów 20 razy i końca nie znalazłem. Cały katalog zajmuje u mnie prawie 6 GB Czy to tak powinno wyglądać...- PabloPCK
- Temat
- color phpmyadmin
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)