-
Pomoc TS-251 problem z przywróceniem
Cześć, Miałem od aktualizacji problem z połączeniem po IP wewnętrznym do qnap TS-251, działał tylko SMB i qlink. Poprosiłem o pomoc QNAP Support, polecili zrobić 3 sek reset - nie pomogło, HTTP down, SMB, down, qlink down. Wyciągałem dyski i zrobiłem 10 sek reset, Qfinder pro widzi qnap z...- Gleba
- Temat
- smb ts-251
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja PPTP VPN próby włamania
Witam, Od paru dni widzę w logach jak próbuje mi się ktoś dostać po VPN na server. Właściwie dziennie o tych samych godzinach i z tych samych ip. Zmieniłem już DDNS, na szczęście nie używamy takich loginów jak te ze screena ale co polecicie zrobić żeby zapobiec włamaniu ? Autentykacja...- Gleba
- Temat
- pptp vpn
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Połączenie QNAP - QNAP
Witam, Potrzebuję podłączyć ze sobą 2 qnapy w firmie, każdy jest w innej lokalizacji, a nie bardzo mam czas szukać tematu i próbować po kolei... 2 x TVS-473 w wersji 4.4.2.1270 Nie mają publicznych adresów, zostaje VPN czy jakiś może HybridMount? Chodzi o to aby pracownicy w obu lokalizacja...- Gleba
- Temat
- networking połączenie qnap
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Pomoc MSSQL + Comarch
Witam, Próbuje postawić MSSQL na Qnapie i przenieść na niego baze z Comarcha, czy komuś to się już udało i działa ? Na tą chwile robię to na spokojnie na demo Comarcha w domu, uruchomiłem ContainerStation, postawiłem mssql i zalogowałem sie do obu baz przez Microsoft SQL Server Management...- Gleba
- Temat
- color mssql serwer www
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Problem z połączeniem FTP - Fanuc
Witam serdecznie ! Postawiłem w sieci lokalnej FTP na Qnapie i łączy się z nim maszyna na sterowaniu fanuc, wchodząc z maszyny widzi pliki ale ich nie pobiera. Wchodząc na ftp z komputera wszystko działa R/W. Poprzednio serwer ustawiłem tymczasowo na stacjonarce a za udostępnianie służy...- Gleba
- Temat
- ftp problem
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)