1. yaroslavik

Pomoc filebot ,instalacja-komunikat no such file or directory

Witam. Zainstalowany filebot zewnętrzny z forum. Wydawało się ,że działa. Natomiast przy próbie dodania licencji wyskakuje komunikat-no such file or directory-raczej chodzi o filebota,bo klucz z licencją wkleiłem do Public.. Pomoże ktoś?
  2. yaroslavik

Dyskusja rtorrent-zmiana hasła-brak rss

Witam. Przy zmianie credentials giną mi ustawione kanały RSS. Pomoże ktoś? Jakiś plik w config wykasować,czy co tam trzeba? Kiedyś był bug,że usera się wpisało który kiedyś istniał,to rtorrent nadpisywał.. Teraz tworzę nowego całkiem usera i rss-ów nie ma. Gdy przywrócę credentials do...
  3. yaroslavik

Dyskusja Filebot,jak wyłączyć zmianę nazwy i katalogowanie plików muzycznych?

WItam. Jakaś dobra dusza podpowie może,jak zrobić,aby filebot (4.9.6)pracujący z rtorrentem, nie robił nic z plikami muzycznymi,tylko przenosił je nienaruszone z complete do medialibrary/music. Da się tak,tylko dla muzyki zrobić?
  4. yaroslavik

Dyskusja Streamer sieciowy niewidoczny dla Qnapa

Witam. Od jakiegoś czasu użytkuję streamerek sieciowy Ieast Audiocast Pro. Mój 453be nie znajduje go w sieci i nie pokazuje na liście do streamowania. Zainstalowane Media Streaming ADD,Multimedia Console,Music station. Zmuszony jestem korzystać z aplikacji nie z Qnapa... Czy to przyczyna samego...
  5. yaroslavik

Dyskusja Rtorrent,fileboot-katalogowanie..

Witam. Przeglądając moje zbiory muzyczne zauważyłem,że fileboot prozbijał mi ściągnięte foldery z muzyką w ten sposób: ściągam powiedzmy -katalog HITY DISCO POLO 2023,zawierający 15 piosenek różnych artystów. No i w media library ,music - mam utworzone 15 katalogów z nazwą artysty-w każdym...
  6. yaroslavik

Pomoc Soulseek,metoda instalacji jaka?

Witam. Pytanie do użytkowników programu Soulseek, Trzeba do niego tworzyć docker,aby działał bezbłędnie? Miałem qpkg ten menadżer qx11,oraz qpkg soulseek,i to chodziło dzień lub dwa,potem po włączeniu vnc pokazywał się czarny ekran,i trzeba było reinstalować.. Trzeba utworzyć docker jak w...
  7. yaroslavik

Dyskusja rtorrent,rss z etykietą?

Witam. Chcę abyt kanał manualnej listy ściągał mi plik do odpowiedniego katalogu,a nie głównego downloads. Kliknę dodaj do kanału rss-jeśłi muzyka to ląduje w music,jeśli film to w movie. Da się tak? Bo nie wiem jak to zrobić.. Chodzi o listę rss manualną,gdzie są wszystkie typy torrentów.
  8. yaroslavik

Pomoc Rtorrent-katalog downloads,complete,media...

Witam. Napiszę co wiem,niech mnie ktoś poprawi jeśli źle myślę. Odświeżałem system(kolejny raz),świeża instalacja rtorrent najnowszego,filebot 5.1.1 Cały rdownload na jednym dysku,ustawione hardlink. Ściągnięty plik movie widzę w downloads/movie,potem w complete/movie potem w...
  9. yaroslavik

Przy piwie Gniazda m.2 na system?

Witam. Qnap ts 253e oraz ts 264 mają gniazda m.2 pci. Jest opis ,że cache owszem,ale system da się na tym postawić? Bo na karcie PCI się da,ale tylko jeden z nich ma slot na kartę pci. Pytam,kto ma i użytkuje,czy na wbudowanych gniazdach można zainstalować system.? TS-264, TS-253E Porównanie...
  10. yaroslavik

Dyskusja Zawsze działało-a teraz nie działa-rtorrent,medialibrary...

Witam. Zmuszony byłem do reinicjalizacji nasa. Rtorrent ponownie zainstalowany od zera. Utworzony katalog rdownload przed instalacją rtorrenta. Zaznaczone aby robił hardlinki,dodaję torrenty z palca-ale zaznaczam że etykieta 'music'. Mimo to,pliki lądują w katalogu głównym downloads i complete...
  11. yaroslavik

Dyskusja ups -jaki tryb w qnapie.

Witam. Czym różnią się 2 opcje zaznaczone na obrazku? Czym różni się wyłączenie serwera od automatycznej ochrony?
  12. yaroslavik

Dyskusja qvrpro -zapis konfiguracji zdarzeń

Witam. QVRPro- Gdybym chciał zapisać konfigurację reguł zdarzeń i wykrywania ruchu,to znajdę gdzieś taką opcję? Jest export ustawień kamery-ale to tylko chyba ip,hasło kamery... ??
  13. yaroslavik

Dyskusja Qvr face insight - wykrywanie twarzy..

Witam. Działa u kogoś wykrywanie twarzy z programem qvrpro face insight? Posiadam kamerę,która sprzętowo nie obsługuje detekcji twarzy. Ten program wykrywa twarz,lecz dopiero z odległości około 1metra. Działa to u kogoś lepiej? Jakieś doświadczenia? Z kamerą,która ma wbudowaną detekecję twarzy...
  14. yaroslavik

Dyskusja qvrpro i wykrywanie ludzi,pojazdów..

Witam. Dahua hfw 3441 filtruje ludzi i pojazdy, zauważam,że qvrpro pomija tę funkcję w zapisywaniu zdarzeń-zapisywany jest wszelki ruch-gdy mamy włączoną detekcję ruchu.. Qvrpro nie filtruje wg ludzi i pojazdów. Jakiś użytkownik podpowie,czy tak powinno być? Przekraczanie...
  15. yaroslavik

Pomoc File station-powolne otwieranie..

Witam, komunikat ,że pula pamięci(nie sysytemowa)-jest pełna,(osiągnięto wartość progową) mimo,że dysk jest w połowie wolny- czy taki komunikat wpływa na pracę systemu? Czy to tylko informacja bez znaczenia?
  16. yaroslavik

Dyskusja plex-dopałka..

Witam. Qnap 453be posiada pci w wersji 2.. Jest jakaś karta czy inny dopalacz,który wspomagałby transkodowanie plexa? Na pci gen3 jakieś karty są.. Plex w wersji płatnej pomaga,ale niezbyt dużo. Celeron j3455..
  17. yaroslavik

Dyskusja Qvrpro i container station zależność

Witam. Zatrzymuję aplikację container station-i wyłącza mi się qvrpro. W container station są trzy nieaktywne dockery,zupełnie niepowiązane z qvrpro. Jaka jest zależność między tymi apkami,tak powinno być?
  18. yaroslavik

Pomoc Ustawienia Virtual station pod Home Assistant

Witam. Jaki jest realne zużycie procesora 4x1,5ghz w qnap 453be,8gb ram podczas działania virtual station? Ustawiłem wirtualną maszynę z obrazem home assistanta, w procesach widać qemu-system-x86 na poziomie 50% zajętości procesora. Ogólnie nie da się żyć. Próbowałem z innymi ustawieniami...
  19. yaroslavik

Pomoc dahua -brak drugiego strumienia w qnap

Witam. Zakupiłem IPC-HFW1431S-0280B-S4 dahua. Firware najnowsze. Kamera jest na liście obsługiwanych przez qnap. W ustawieniach poprzez www kamery widzę drugi strumień, natomiast po dodaniu do qnapa kamerę ładnie dodaje, lecz drugiego strumienia brak. Ktoś ma doświadczenia z dahua?
  20. yaroslavik

Pomoc Plex, biblioteka z rtorrenta...

Witam. Jesli zapodam do plexa caly katalog rdownload z rtorrenta,jako jedna biblioteka, to nie będzie plex miał problemów ze skanowaniem tego? Jeśli rtorrent tworzy tam hard linki, to jak plex to widzi?