-
Dyskusja Pobieranie pliku z Qnap do routera
Witajcie, poszukuję wsparcia w sprawie pobierania jednego pliku txt, który jest w folderze backup na Qnapie. chcę aby ten plik był z poziomu routera pobierany raz w tygodniu według ustawień w cronie na routerze. Pytanie czym to pobrać najlepiej przez konsolę. Czy macie jakiś sprawdzony patent...- bulgar71
- Temat
- pobieranie pliku z qnap do routera udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Kawa i papierosy Kamera z WiFi i na zasilanie bateryjne lub solar
Szanowni użytkownicy, czy ktoś z Was ma doświadczenie i używa kamerę z wifi na baterię lub solar? (bez switcha PoE, Rj45) Coś takiego EZVIZ - Creating Easy Smart Homes Szukam rozwiązania najmniej inwazyjnego w montażu i żeby obraz dostępny był pod Qnapa TS-473A z możliwością nagrywania. Na...- bulgar71
- Temat
- kamera z wifi i na zasilanie bateryjne lub solar
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Brak dostępu do nowego dysku QNAP TS-473A
Witajcie. Poszukuję pomocy w sprawie inicjacji nowego dysku. Do tej pory miałem RAID 5 na 4 dyskach po 2 TB Po nowemu zrobiłem RAID 5 ale na 3 dyskach po 2TB. W ostatnią 4 wolną kieszeń wsadziłem dysk o pojemności 8TB. Jednak Qnap (QTS 5.2.0.2782) uruchomiony ponownie nie widzi dysku –...- bulgar71
- Temat
- brak dostępu do nowego dysku qnap ts-473a raid ts-473a
- Odpowiedzi: 7
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Zakup kamery wifi z rejestrowaniem obrazu na QNAP
Witam forumowiczów, szukam optymalnego rozwiązania w zakresie wyboru kamery pod wifi z wymienną baterią. Zależy mi aby obraz rejestrowany był bezpośrednio na QNAP. Czy nw. model będzie dobrym wyborem? Bezprzewodowy system kamer Smart do monitoringu. Zestaw 2 kamer- bulgar71
- Temat
- kamera wifi
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Awaria pamięci systemowej
Szanowni Państwo, może ktoś podpowie jak rozwiązać problem na moim Qnapie TS-473A z 16 GB RAM. Problem pojawił się kiedy zmieniałem wersję PIHOLE w Portainer. Po instalacji chciałem w PIHOLE przywrócić wcześniejszą wersję ustawień, która działała od kilku miesięcy jednak w logach PIHOLE pojawia...- bulgar71
- Temat
- awaria systemu brak pamięci pihole update gravity ts-473a
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Sprzedam Sprzedam Serwer QNAP TS-453Be 8GB RAM
Witam. Do sprzedania posiadam mało używany serwer QNAP TS-453Be 8GB RAM cena 1800 zł. Serwer QNAP TS-453Be 8GB RAM Wrocław Fabryczna • OLX.pl- bulgar71
- Temat
- qnap ts-453be 8gb ram
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Pomoc RAID 5 jak usunąć z konsoli
Szanowni Państwo zwracam się z prośbą o pomoc w zakresie usunięcia puli pamięci w grupie RAID5 z konsoli? Mam problem z QTS 5.0.1 i muszę to zrobić na surowo...4 dyski są przewidziane tylko na przestrzeń.. system mam na Nvme- bulgar71
- Temat
- pula pamięci raid raid 5
- Odpowiedzi: 3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja przywrócenie puli
Witam forumowiczów. od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Qnap TS-473A...włożyłem 4 dyski ze starego Qnapa które były w grupie RAID 5 Potrzebuje odzyskać dane wcześniej używane na poprzednim qnapie..jak to sprawnie zrobić? ma może ktoś pomysł?- bulgar71
- Temat
- migracja danych migracja dysków ts-473a
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Zmiana Qnap-a na model TS-473A-16G
Witam wszystkich. Zamierzam zmienić Qnap-a z TS-453Be na model TS-473A-16G. Chciałbym na nowym wykorzystać obecne 4 dyski w RAID 5 tak aby zachować ciągłość danych. Czy zatem jak zainicjuje dyski w nowym Qnapie to struktura plików będzie taka sama? Nadmienię że na 4 dyskach są tylko dane, bo...- bulgar71
- Temat
- dyskach dyski system
- Odpowiedzi: 6
-
Pomoc Problem ze stroną logowania do Qnap
Witam czy ktoś spotkał się z problemem logowania do serwera Qnap przez przeglądarkę Firefox/Chrome pojawia się komunikat 1659904794 Nic w systemie nie robiłem z certyfikatami, przeglądarki są aktualne- bulgar71
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Dostęp do zasobów Qnap
Witam Czy ktoś się orientuje jak działa ochrona dostępu do QNAP-a (TS-453Be) mianowicie w control panel/ bezpieczeństwo mam zaznaczone Zezwalaj na wszystkie połączenia W zakładce ochrona dostępu adresów IP mam zaznaczone wszystkie opcje, tak samo mam zaznaczone wszystkie opcje w sekcji Ochrona...- bulgar71
- Temat
- dostępu ts-453be
- Odpowiedzi: 13
-
Dyskusja Logowanie do konta admin z sieci WAN
Witam wszystkich. dzisiaj zobaczyłem na moim TS-453 Be, w logach mnóstwo prób logowania na konto admin które wyłączyłem. Pytanie jak to się dzieje? gdzie mogę sprawdzić jakie usługi działają na moim adresie w internecie? 1658780880 kolejna sprawa że mam QNAPa za routerem- bulgar71
- Temat
- routerze ts-453
- Odpowiedzi: 2
-
Pomoc Dostęp do katalogu pobierania docker qbittorrent
Witam wszystkich, poszukuję rozwiązania problemu na Qnap TS-453Be w zakresie właściwego wskazania katalogu do pobierania dla Qbittorrent pracującego w Container Station Aplikacja Container Station została zainstalowana na dysku SSD w puli pamięci A Katalog aplikacji CS został utworzony...- bulgar71
- Temat
- container station docker ts-453be
- Odpowiedzi: 35
-
Dyskusja PIHOLE problem uruchomienia w Container
Witam Na Qnap TS 453Be zainstalowane mam w container station qbit który działa na podsieci A oraz próbuje na podsieci B uruchomić pihole nie wiem gdzie jest problem zarówno z konta admin próbowałem oraz ze strony użytkownika z grupy administrator dodatkowo w logach mam jak w załączeniu błąd...- bulgar71
- Temat
- container station problem
- Odpowiedzi: 3
-
Pomoc Dostęp do zaszyfrowanego folderu po instalacji QTS
(TS453-Be) QTS 5.0.1.2079 Witam Proszę o wsparcie w zakresie dostępu do folderu który jest zaszyfrowany (klucz znam) Sprawa wygląda następująco. Miałem system na SSD w RAID 1 na karcie QM2 Dodatkowo 4 dyski na DANE, na których miałem folder DOK zaszyfrowany Zrobiłem backup systemu myśląc...- bulgar71
- Temat
- folderu qts ssd wolumin
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Pihole w container
Witam mam pihola w container station i po restarcie pojawił się błąd, nie mogę wejść na pihola, czy ktoś miał podobny problem? ERR update check failed error="Get \"https://update.argotunnel.com?arch=amd64&clientVersion=2022.1.0&os=linux\": dial tcp: lookup update.argotunnel.com on...- bulgar71
- Temat
- container station update
- Odpowiedzi: 1
-
pojemność dysku NVMe z przeznaczeniem na cache
Witam wszystkich, chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych użytkowników jakie przyjąć rozwiązanie w kwestii zrobienia cache na dyskach NVMe w RAID 1 mam 4 dyski po 2TB, 16 GB RAM, zatem ile potrzeba na użytek domowy pojemności dysków aby zrobić cache?- bulgar71
- Temat
- cache color dyski
- Odpowiedzi: 4
-
Karta rozszerzeń do Qnap TS-473A po system na dyskach NVMe
Witam, Chciałbym zamontować w Qnapie TS-473A na karcie rozszerzeń dyski NVMe. Jaką kartę polecacie? Kolejne pytanie to czy system na takich dyskach stawiać w RAID 0 czy RAID 1?- bulgar71
- Temat
- adata dyski dysków system
- Odpowiedzi: 11
-
Co wybrać ?
Witam forumowiczów Jestem posiadaczem QNAP-a TS-453Be z 8 GB RAM z kartą rozszerzeń gdzie na SSD w RAID 1 mam postawiony system QTS 5.XXX Rozważam zmianę na modele n/w TS-473-8G TS-473A -8G TVS-473e-8G Obecnie używam kontenerów typu pihole, qbittorent, emby, portainer, adguard... do tego...- bulgar71
- Temat
- serwer system wybrać
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja pihole i szyfrowanie zapytań
Wersja oprogramowania Firmware:najnowszy Model serwera: QNAP 453Be Witam Mam postawiony na QNAP kontener a w nim Pihole, który jest serwerem DNS dla 3 podsieci. chciałbym zastosować szyfrowanie zapytań DNS (DOH,TLS), czy ma ktoś pomysł jak to ustawić?- bulgar71
- Temat
- konfiguracja systemu pihole szyfrowanie
- Odpowiedzi: 4