-
V
Dyskusja Nie mogę się połączyć z Qnapem przez apkę Qfile
Cześć Niedawno zmieniłem dostawcę internetu i mam teraz światłowód od play i ich router Kaon. Od tego czasu nie mogę się połączyć z qnapem przez internet, jeśli jestem w innej sieci niż w swojej lokalnej LAN. Co ciekawe przekierowanie portów upnp działa i wszystko tam zaznaczyłem. Mogę się też...- vnu007dl
- Temat
- qfile
- Odpowiedzi: 32
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
V
Dyskusja Jak zmapować w windowsie główny folder dysku?
Cześć Mam chyba nietypowe pytanie, nie wiem do końca jak je zadać. W mojej sieci każdy ma swoje konto na pc/ albo własny pc i zmapowany swój folder z qnapa. Jednak ja chciałbym sobie zmapować jako administrator cały ten folder główny qnapa. Czyli chcę zmpować główny adres w sieci lan, czyli u...- vnu007dl
- Temat
- networking
- Odpowiedzi: 7
-
V
Dyskusja Qnap TS231p i podłączenie do TV
Czesc Jestem posiadaczem serwera qnap ta 231p. Niestety nie doczytałem przed zakupem, że ten model nie ma portu HDMI aby podpiąć go bezpośrednio do TV. Uruchomiłem serwer DLNA i w ten sposób mogę udostępniać dane multimedialne na tv. Niestety nie jest to idealne rozwiązanie bo odtwarzacz mediów...- vnu007dl
- Temat
- multimedia qnap qnap
- Odpowiedzi: 5
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
V
Dyskusja Qnap TS231P Problem z myqnpacloud przekierowanie portów
Witam, właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem serwera Qnap TS 231p. Na pokładzie 1 dysk WD Red 4 TB. Chyba wszystko już udało mi się skonfigurować poza nieszczęsnym myqnapcloud. Walczę już z tym 2 dni i w końcu się poddałem zarejestrowałem się tutaj i piszę bo nie mogę sobie poradzić z...- vnu007dl
- Temat
- port forwarding problem przekierowanie przekierowanie portów qnap upnp zdalny dostęp
- Odpowiedzi: 17