1. Marvin27

Dyskusja Pytania i odpowiedzi do poradnika "Kombajn do pobierania i zarządzania multimediami - instalacja (start)"

1. Używałem i używam Rtorrent-Pro, to domyślnie mam stworzony schemat katalogów — czy mam stworzyć na nowo katalogi jak są pokazane w poradniku w pierwszym poście? 2. Czy usuwając katalog /Rdownload/medialibrary, to reszta plików w katalogach /Rdownload/complete/ i /Rdownload/downloads/...
  2. Marvin27

Zakup karty QM2-2P-344A i QXG-2G2T-I225, czy lepiej QM2-2P2G2T

Cześć. Posiadam QNAP TS-873 (procesor AMD serii R RX-421ND ). Dylemat jak w temacie, zakupić QM2-2P-344A i QXG-2G2T-I225 , czy lepiej QM2-2P2G2T? Wydajniej i drożej będzie, jak kupię osobno kartę pod dyski M.2 (2x pci-e gen 3.0x4) i kartę sieciową. Ale teoretycznie wolniejsza, a zarazem...
  3. Marvin27

Dyskusja Teoretyczne przeniesienie systemu z HDD na SSD - jak wykonać poprawnie, by coś nie zepsuć?

Witam. Posiadam QNAP QTS-TS-873 8GB, a na nim: RAID 1 - 2x SSD 500GB SATA - używane obecnie jako warstwa ultraszybka z Qtier RAID 5 - 4x HDD 8TB SATA - według załączonego screena jako system i magazyn danych z właczona funkcją Qtier. Oczywiście na WOLUMIN_1 są instalowane też aplikacje. RAID 10...
  4. Marvin27

Dyskusja Jak poprawnie zaktualizować rTorrent-Pro ?

Firmware version: 4.5.1.1480 Build 20201108 Model name: QNAP TS-873 Pytanie - jak zaktualizować rTorrent-Pro ? Nie ma czegoś takiego jak przycisk "Aktualizuj" ? Tylko trzeba zainstalować ponownie ? Jeśli tak, to czy poprzednie ustawienia i torrenty nie przepadną ?
  5. Marvin27

Dyskusja Hardlink

Nic nie boli, poprostu człowiek po nocy, to myślenie ma opóźnione trochę, powiedz mi w takim razie czy idzie sprawdzić który plik to hardlink w konsoli, bo polenienie ls nie jest mi w stanie tego pokazać, a moja wiedza do innych poleceń które są podobne do tego polecenia jest nikła. Wszystko...
  6. Marvin27

Dyski HDD 10TB do QNAP

Witam. Jakie polecacie dyski twarde 10TB do QNAP-a z waszego doświadczenia, bądź opine kogoś innego ? Osobiście szukam jak najtańszych, ale by były zgodne z QNAP-em i mało awaryjne. Z chęcią kupił bym WD RED ale jakby cena była koło 1100zł, ale to z pewnością nie realne. Grzebie po necie i...
  7. Marvin27

QNAP TS-873-8G

Witam. Akurat jest w promocji ten NAS na pewnym sklepie i chciałbym się dowiedzieć jakiś opinie o nim. Z góry dziękuję.
  8. Marvin27

Witam szanowne grono tego forum.

Witam. Zawędrowałem tutaj, bo czas pozbyć się macierzy RAID z PC i zaczerpnąć trochę wiedzy od doświadczonych ludzi którzy używają NAS-y na co dzień .