1. MeWaPKP

Dyskusja TS231-P3 | BCS TIP4401AIR-IV w garażu, czyli jak dodać kamery do QVR Elite przez LTE.

Dzień dobry, zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Daleko od biura z QNAPem (TS231-P3) mam garaż, gdzie chce zamontować dwie kamerki. Mam nowe tuby BCS TIP4401AIR-IV, wystarczające do takich zabaw. Do kamer włożyłem dwie karty 64 GB, switch PoE, router Dlink DWR-921 z kartą od PLAY doładowaną i...
  2. MeWaPKP

Pomoc Windows 11 - QSYNC ten folder nie obsługuje synchronizacji

Cześć, mam dziwny problem. Właśnie zrobiłem reinstall kompa z Windows 10 na Windows 11. Komputer ma 4 dyski + jeden systemowy. Na tych dyskach dane to są jeszcze od Windows 7. Zmiany systemu, reinstalle nigdy nie wpływały na działanie tych danych. Zainstalowałem na W11 Qsync'a. Dodałem NASa...
  3. MeWaPKP

Archiwum SharePoint, QNAP, explorator Windows - połączenie funkcjonalności

Cześć! Abstrachując od UPnP, Q-lockera i innych złośliwości stanąłem przed ciekawym problemem. Mam pakiet MS Teams z wspaniałym SharePointem. HBS3 backupuje mi całą zawartość SP na QNAP, skąd mam dostęp przez eksplorator Windows. Teraz chciałbym pójść krok dalej. Plik zakpisany w Windows w...
  4. MeWaPKP

Dyskusja nowy TS-231P3-4G błąd inicjalizacji brak możliwości aktualizacji firmware.

Dzień dobry, Państwu! Zakupiłem kolejny serwer TS231P3-4G. Standardowo podpiąłem go do LAN, Qfinder Pro, inicjalizacja. Każda inicjalizacja kończy się niepowodzeniem. Tak samo aktualizacja, czy automatyczna, czy ręcznie, czy soft po sofcie (wersja po wersji), wszystko kończy się błędem. Macie...
  5. MeWaPKP

Dyskusja Wykorzystanie infrastruktury QNAP do edycji plików MS Office zamiast Google Drive

Moja firma zajmuje się consultingiem. 19 pracowników pracuje na kilkunastu tysiącach plików. Czasem się zdarzy, że 2 osoby mają otwarty wspólnie jeden plik. Do tej pory zjawisko te obsługiwaliśmy przez Google Drive i to też nie dosłownie. Dane były udostępniane z mojego konta GD (admin) do kont...
  6. MeWaPKP

Witajcie droga społeczności!

Cześć, nie mam pojęcia o informatyce, traktuje to jako hobby, ale bardzo lubię się nią zajmować. Taki żarcik. Lubię konkrety i mam nadzieję, że je tu znajdę i będę też w stanie pomóc :)