-
D
Dyskusja Czy to jest atak?
Witam dziś po powrocie do domu zauważyłem tysiące prób logowania na TS 473, czy to jest rodzaj ataku? Login i hasło mam inne. Co zrobić by zabezpieczyć dodatkowo serwer? Pozdrawiam- dav000
- Temat
- networking
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
D
Dyskusja HBS 3 -kopia z chmury na qnap
Witam. Przygotowuje mojego TS-473A do kopi w Onedrive, szyfrowanej po mojej stronie. Mam Office 365 i 2 TB danych. Na codzień korzystam w przypadku plików pod ręką właśnie z OneDrive. Mam tam około 200 GB danych. Lepiej mi się to sprawdza niż QfilePro na tel. Chcę by te 200 GB było...- dav000
- Temat
- cloud backup hybrid backup sync ts-473a
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
D
Dyskusja Tworzenie nowej puli pamięci na TS-473A dodatkowa warstwa?
WItam inicjuję swojego TS-473A na nowo. Mam dwa dyski SSD oraz 4 HDD. Podczas zakładania puli pamięci z technologią Qtier wyskakuje okno informujące o dodatkowej warstwie która jest niedodana. Czy można to olać ? CO to za wartswa? Pozdrawiam- dav000
- Temat
- ts-473a
- Odpowiedzi: 9
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
D
Instruktaż/Tutorial wsadziłem dyski, i co dalej ...
Witam, odpaliłem TS-x73A, zainstalowałem najpierw 2 SSD nvme m2. Odpaliłem na nim QTS Hero. W 4 zatoki wsadziłem HDD, dodałem pulę. Jak to potem jest by pod windows 10 był widziany w sieci? Przy mapowaniu dysk jest widoczny, nie mniej jednak są błedy gdy chce wejść na partycje Jak można się...- dav000
- Temat
- https windows youtube
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
D
Który Raid dla pewności ?
Witajcie. Kupuję niedługo pierwszy NAS (dwóch kolegów z tego forum pomogło mi w wyborze, padło na TS 473. We wszystkie schematy Raid'ów się nie zagłębiałem, wiedziałem tylko że 0 i 1 to żadne bezpieczeństwo, a wiadomo że w głównej mierze po to kupujemy dysk NAS. Byłem też pewny że RAID 5 to juz...- dav000
- Temat
- bezpieczeństwo danych dwóch dyski dysków
- Odpowiedzi: 14
-
D
Pierwszy dysk NAS, ale jaki ... ?
Witajcie Od kilku lat noszę się z zamiarem kupna własnego dysku NAS (do tej pory, subskrypcje Onedrive, Dropbox) Miesięcznie dochodzi mi ok 10-20 GB danych, głównie multimedialnych. W domu potrzebny jest dostęp do danych z 2 laptopów, dwóch tabletów i smartfonów. Potrzebowałbym mieć automatyczny...- dav000
- Temat
- dyski mieć system tylko warto
- Odpowiedzi: 4