1. maxweber

Dyskusja qfirewal - po uruchomieniu usługi

a ja za każdym razem jak odpalę qfirewall tracę dostęp do nasa. Żadnych przekierowań portów nic nie mam. Mam ustawione domyślne ustawienia. Restart nasa i szybkie logowanie i zatrzymanie qfirewall powoduje ze nadal mam dostep do serwera 1669541636 Błąd 2022-11-27 10:14:09 user...
  2. maxweber

Pomoc Brak logowania po około 10 minutach aktywności

Po włączeniu qnap ts-251d-4g po około 10 minutach wyrzuca mnie Serwer zajęty albo sieć przeciążona. Wyłączony qfirewall. Diody świeca się normalnie. Dzisiaj zaktualizowałem do tej wersji bo tak mi zakumonikiwal qnap więc Wrzuciłem. QTS 5.0.1.2034 build 20220515 Public Beta | Release Notes...
  3. maxweber

Dyskusja polaczenie myqnaplcoud - openpvn - qbelt

jednej rzeczy nie rozumiem i nie potrafię tego ogarnąć w jaki sposób działa myqnapcloud - tzn jeśli nie ma sie stałego adresu ip to jakim cudem ta usługa działa i potrafi wystawić serwer na świat a openvpn i qbelt skonfigurowany działa tylko lokalnie Pewnie sobie sam odpowiadam na pytanie. Ale...
  4. maxweber

Pomoc myqnapcloud i qfirewall

Więc tak znowu straciłem dostęp do qnap. Problem w qfirewall. Okazuje się że nie czaje za choinkę firewall od qnap. Miałem zrobione reguły że ma wpuszczać tylko IP z sieci wewnętrze j. Ponizje wszystko inne miało deny. Przeniosłem to any any deny na górę i cyk straciłem dostęp. Ale zanim...
  5. maxweber

Dyskusja Zdalny pulpit przez przeglądarkę z zewnątrz sieci lokalnej

Cześć Jest możliwość zalogowania się do qnapa wysyłając tylko link do konsoli. Bo jak udostępniłem taki link znajomemu mam komunikat że dostęp anonimowy jest wyłączony i musi się zalogować. A tam jest logowanie po danych przez stronę qnapa a dopiero potem można się logować do QTS. Wersja...
  6. maxweber

Dyskusja Virtual Network

Bardzo często pojawia mi się takie ostrzeżenie Ostrzeżenie 2021-03-13 21:05:42 admin 127.0.0.1 Network & Virtual Switch Infrastructure [Network & Virtual Switch] Failed to connect to the internet. System default gateway "Virtual Switch 4" and all adapters failed to connect to the internet...
  7. maxweber

Dyskusja Wyłącznie diod Led z tyłu gdzie jest kabel sieciowy

Czy jest to możliwe żeby wyłączyć te diody z tyłu gdzie jest wpięty kabel sieciowy? Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2 Model serwera: QNAP Ts-251d-4g
  8. maxweber

Dyskusja Kontroler domeny - nie mozna utworzyc

Nie można wykonać Myśli troszkę i pojawia sie błąd Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2 Build Model serwera: QNAP TS-251
  9. maxweber

Dyskusja Jak ustawic przełacznik sieciowy ts-251d

Jak ustawić przełącznik wirtualny to jest mam postawiony kontener pihole działa mi na ip 192.168.0.147 i chciałby, żeby mi działał np na 10.0.0.10 tak aby router 192.168.0.1 widział go w dns? Czy jest to możliwe. Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1566 Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP TS-251D
  10. maxweber

czesc

witam wszytkich