-
Dyskusja Jak krowie na rowie - wolumen pełny VS. wolumen uproszczony
What is the difference between Static Volume, Thin Volume, and Thick Volume?Cześć ponownie. Czy ktoś może mi, jak krowie na rowie, wyjaśnić różnice pomiędzy wolumenem pełnym, a uproszczonym (thick vs. thin). Po raz czwarty zaorałem system i stawiam go od nowa i teraz przygotowuje wolumeny i...- asystentbackup
- Temat
- storage system volume wolumen
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
QNAP TS-253Be -> Firmware: 4.5.2 -> 16 GB Ram -> Intel® Celeron® J3455 ->
Może komuś przyda się taka wiedza. TS-253Be ma dwa gniazda pamięci. W urządzeniu jest Celeron J3455. Na karcie procesora możemy przeczytać: To samo mówi Qnap: Mimo to na wielu forach można przeczytać, że spokojnie można wrzucić 16 GB i nie będzie problemu. Tak też zrobiłem - wrzuciłem...- asystentbackup
- Temat
- qnap ram ts-253be
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Dyskusja Pula pamięci - dysk HDD + SSD (niekoniecznie Raid0)
Jak można przeczytać w stopce zostałem szczęśliwym posiadaczem TS-253Be (dwuzatokowego). Wyposażyłem go w 16GB Ramu (mam wątpliwość czy procesor rzeczywiście to obsłuży, wbrew temu co można przeczytać na anglojęzycznych forach (na przykład tu) bo jeszcze nie widziałem, by zużycie sięgnęło...- asystentbackup
- Temat
- dysk hdd pula pula pamięci raid ssd ts-253be
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Organizacja plików na Qnapie
Cześć wszystkim! Mam prośbę o opinie doświadczonych użytkowników dotyczącą pomysłu organizacji plików multimedialnych na QNAPIe. TS-253 to mój pierwszy "poważny" serwer backupów (wcześniej korzystałem z ZYXELa NSA210) i chciałbym go skonfigurować "na lata". Stanąłem przed dylematem w kwestii...- asystentbackup
- Temat
- qumagie ts-253
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Tradycji zadość, a rybie ość.
Cześć wszystkim, jestem Robert i takoż można się do mnie zwracać. Miało być powitanie, zatem jest i pa ;) !- asystentbackup
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!