-
P
Archiwum QuMagie: Odtwarzanie filmów w różnych rozdzielczościach nie działa :/
Dzień Dobry Wszystkim, mam następujący problem. Ustawiłem transkodowanie wysyłanych na QNAPa filmów i chciałbym teraz z tego skorzystać odtwarzać je w QuMagie w niższych rozdzielczościach (np. przez internet czy na telefonie). Opiszę problem na przykjładzie tego samego filmu: Polega on na...- paszczap
- Temat
- błąd działa qumagie
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
P
Dyskusja Nowa luka bezpieczństwa w QNAPie? logowanie 2-składnikowe
Cześć, szukam na QNAPie informacji, jakie urządzenia są trakowane jako zaufane tj. na których z nich został zapamiętany użytkownik - stąd nie musi korzystać z logowania 2-składnikowego z tego konkretnego urządzenia. Innymi słowy gdze jest taka lista? Co wiecej gdzie jest opcja, aby takiego...- paszczap
- Temat
- bezpieczeństwo logowanie networking problem
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
P
Dyskusja Jak przenieść automatyczne tworzenie folderów użytkowników na inny wolumin (szyfrowany)?
Cześć! :) Z tego co zauważyłęm QNAP ma chwalebny mchanizm tworzenia folderów użytkowników w /homes i co więcej tworzy udział home dla zalogowanego użytkownika (czy się mylę) Jest to super wygodne. Natomiast chciałbym mieć ten folder przeniesiony na inny wolumin (szyfrowany). Po to aby dla...- paszczap
- Temat
- tworzenie udostepnianie plików wolumin
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
P
Dyskusja Szyfrowanie wolumenu - reset ustawień folderów po odszyfrowaniu
Dzień Dobry Wszystkim, jestem nowym użytkownikiem i próbuję się "zadomowić" na Qnapie. Pomyślałem, że chciałbym większość danych mieć na zaszyrowanym woluminie (na wszelki wyapdek), aby się nie zastanawiać co zapisywać na zaszyfrowanym, a co na niezaszyfrowanym. Tak też zrobiłem. Niestety...- paszczap
- Temat
- konfiguracja systemu multimedia multimedia console reset szyfrowanie
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
P
Archiwum Indeksowanie plików multimedialnych: QuMagie, AI
Dzień Dobry Wszystkim, posiadam QNAPa od niedawna, więc próbuję się na nim rozgościć, ale już pojawiły się pierwsze problemy. Mam pytanie dot. indeksowania, reindeksowania plików multimedialnych. Co zrobiłem? 1. Zindeksowałem moje zjęcia i video. 2. Ustawiłem sobie backup zdjęć z telefonu...- paszczap
- Temat
- indeksowanie qumagie
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)