1. A

Dyskusja Nextcloud

Dzień dobry, nie jestem pewien, ale chyba od momentu aktualizacji firmware do QTS 5.2.7.3256 nie mogę się zalogować do nextcloud przez www. Login i hasło są prawidłowe, bo przepuszcza dalej, tylko pojawia się taki komunikat. Przez aplikację z telefonu nadal mogę przesyłać dane do serwera, ale z...
  2. A

Komunikat "Wystąpiła awaria systemu. Urządzenie ma za mało systemowej pamięci specjalnej..."

Witam, wczoraj komunikat pojawił się raz, ale po restarcie wyglądało jakby NAS wrócił do normy. Dzisiaj niestety znowu to samo, zużycie RAM (18GB) na 100%, a praktycznie wszystko wyłączone. Widziałem na forum, że takie rzeczy jakiś czas temu miały miejsce i aktualizacja firmware likwidowała...
  3. A

Portainer - Nextcloud - Reverse_proxy

Dzień dobry, proszę o pomoc w rozwiązaniu następującego problemu z reverse-proxy. - Mam zainstalowany i skonfigurowany Nexcloud przez Portainera wg tych ustawień: - przykładowo użyta tu subdomena: my.cloud.pl (faktycznie używana jest inna, oczywiście zarejestrowana) --- version: "2.1" services...
  4. A

Dyskusja QuFirewall - blokuje dostęp dostęp do NAS z sieci LAN

Dzień dobry, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, po naprawie configu SMB w chwili montowania folderów z poziomu WINDOWSA QuFirewall blokuje dostęp do NAS z LAN. Poniżej konfiguracja QuFirewall (wydaje mi się, że ustawiona wg poradnika:), ale zaraz pewnie mnie naprostujecie, że nie do końca -...
  5. A

Portainer Business 5 nodes

Dzień dobry, dzielę się wiadomością o możliwości darmowego pobrania/aktualizacji Portainera do wersji Business. Więcej informacji: Źródło Może się przyda.
  6. A

Pomoc Zdalny dostęp do aplikacji w kontenerze

Dzień dobry, proszę Was o poradę/podpowiedź jak zabrać się za następującą kwestię. Otóż może trochę późno, ale postawiłem na bezpieczeństwo danych na moim Qnap'ie. Zgodnie z zaleceniami: O bezpieczeństwie raz jeszcze.... QuFirewall - Jak zabezpieczyć serwer przed atakami a jednocześnie...
  7. A

Dyskusja OpenVPN - konfiguracja na Androidzie

Dzień dobry, proszę o pomoc w konfiguracji OpenVPN na telefonie z Androidem. 1. Uruchamiam serwer OpenVPN na Qnap'ie z następującą konfiguracją: - UPnP wyłączony - DDNS wyłączony - Qfirewall włączony i ustawiony zgodnie z konfiguracją Bezpieczeństwo: Wysokie! : QuFirewall - Jak zabezpieczyć...
  8. A

Dyskusja Syncthing - konfiguracja w Virtualization Station

Dzień dobry, 1. Zainstalowałem Syncthing w kontenerze Debiana, który działa na Virtualization Station. linuxserver/syncthing container_name: syncthing environment: - PUID=1000 - PGID=1000 - TZ=Europe/Warsaw volumes: - /syncthing_data:/config ports...
  9. A

Pomoc Jitsie-meet konfiguracja w kontenerze

Dzień dobry, od dłuższego czasu szukam bezskutecznie rozwiązania problemu z uruchomieniem Jitsie-meet w kontenerze. Sama instalacja przebiega bezproblemowo, natomiast jest problem z uruchomieniem. Przedstawiam kroki: Loguję przez ssh jako admin do qnapa: 192.168.1.197 Pobieram jitsie-meet...
  10. A

Pomoc Openmeetings - instalacja i konfiguracja na qnapie

Dzień dobry. Wczoraj zabrałem się za instalację ( z zewnętrznych repo Qnapclub ) i konfigurację Openmeetings. Wszystko przebiegło sprawnie, jest widoczny obraz z kamery, ale brak słyszalnego dźwięku pomimo, iż na korektorze widać jakby był wychwytywany przez mikrofon. Po uruchomieniu pojawia się...
  11. A

Kupię Kupię 2x8 GB RAM

Kupię 2x8 GB pamięci RAM do QNAP TS-251D. Jakie sprawdzone kości polecacie, proszę o podpowiedzi i ewentualne oferty.
  12. A

Dzień dobry

Dzień dobry Forumowicze.