-
Dyskusja Zdarzenie Syslog nie rejestrowane
CHciałem ustawić regułę na Syslog, żeby rejestrowało mi zdarzenie rozłączenia wan w routerze i wysyłał wiadomość. O ile wiadomości działają, bo sprawdziłem na innym zdarzeniu, to za grzyba nie chce mi zarejestrować zdarzenia z Sysloga z taką regułą. Już skopiowałem nawet treść tej reguły z loga...- esselite
- Temat
- logi / diagnostyka
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja QNAP nie widzi aktualizacji Oprogramowania
Nie wiecie jaki jest powód, że serwer nie widzi aktualizacji? Od pewnego czasu jest dostępna 5.2.7. Ja przypadkowo w zasadzie wykryłem, a QNAP nie wykrył. Już go restartowałem, ale nic to nie zmieniło. W alertach był komunikat o aktualizacji, ale on ich nie robi automatycznie, bo nie może...- esselite
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Home Assistant na VM i dodanie do drugiej sieci
Zagadnienie może być dla Was dosyć proste, a ja próbowałem coś zdziałać z mizernym skutkiem, więc podpytam. Posiadam obecnie jedną sieć 192.168.1.xxx i wszystkie moje urządzenia działają w tej jednej sieci. Wydzieliłem osobną sieć 192.168.2.xxx dla urządzeń tzw. IoT i chciałbym żeby te...- esselite
- Temat
- home assistant
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Jestem na wyjeździe. NAS się zawiesił i nie mam z nim komunikacji.
No i stało się to, co się stać nie powinno. Jestem na wyjeździe. Łączyłem się z TS-653D przez VPN postawiony na routerze. Wszystko działało, Emby, udziały, stacja witrualna z HA. Krzyczał, że jest zagrożenie, bo nie zaktualizowane aplikacje, no to załączyłem zaktualizuj wszystkie i jak rozpoczął...- esselite
- Temat
- qnapa restart timeout ts-653d vpn
- Odpowiedzi: 18
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Niektóre filmy niewidoczne, a inne pokazane po kilka razy.
Wyłączyłem serwer DLNA, pokasowałem miniaturki, ale co jest powodem, że film jest widoczny po kilka razy w bibliotece. Nie mogę usunąć żadnych filmów ręcznie. Niektóre filmy nie są w ogóle wykrywane przez skaner. Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka- esselite
- Temat
- serwer multimediów
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja TS-653D z UPS UT850EG nie wstaje po przywróceniu zasilania
Tak, jak w temacie. Do UPS podłączony jest jeszcze router i Modem. Jak nie ma zasilania, NAS się poprawnie wyłącza po 15 min. UPS dalej podtrzymuje pozostały sprzęt, ale po przywróceniu zasilania, nawet jak UPS nie jest całkowicie rozładowany, to NAS nie włącza się. Musze z palca go uruchomić...- esselite
- Temat
- awaria / nie startuje ts-653d ups width zasilania
- Odpowiedzi: 2