1. zyxio

Dyskusja Transmission 3 nie startuje od wczoraj....

Od wczoraj nie startuje mi Transmission, nie mogę wejść ani przez przeglądarkę ani przez appCenter w qnapie. Po prostu w nieskonczoność ładuje stronę.... Chcialem wejść na stronę qnapclub żeby może spróbować zainstalować inną wersję ale strona też się nie ładuje. Jakaś awaria?
  2. zyxio

Dyskusja kamerka ip i zapis bezposrednio na pendrive

witam mam kamerkę ip jako monitoring przed domem. Chcialbym zapisywac z niej fimy przez ftp na qnapa. Jednak qnap stoi w pokoju gdzie pracuje i denerwuje mnie to skrobanie twardych dysków (dyski sa oczywiście mechaniczne). Przy zapisie z kamery ten dzwiek bedzie mnie denerowal bez przerwy...
  3. zyxio

Archiwum Transmission 3.0 i reset ustawien po resecie NASa

witam Zainstalowalem sobie Transmission i wszystko dziala dobrze oprócz tego że jak zresetuje albo wylączę na noc NASa to po ponownym uruchomieniu tracą się wszystkie ustawienia np domyśly port, domyślna ścieżka ściagania itp. Jak zmusić Transmission żeby nie resetował ustawień?
  4. zyxio

Dyskusja raid 1 ale częściowy

witam Qnap 251 - dwa dyski Chcialbym mieć część danych (ważnych) zdublowanych jak w raid1 a reszta przestrzeni na obu dyskach używana dowolnie. Istnieje jakaś aplikacja która automatycznie by kopiowała dane na oba dyski jednocześnie? Ale tylko wybrane dane? Załóżmy że mam na lapku dwa katalogi...
  5. zyxio

TS-230 vs TS-251 do zastosowań domowych

Szukam sprzetu do zastosowań domowych - backup komputera + magazyn filmów, zdjęć i klient torrent. Czy warto dopłacić do takich zastosowań do ts-251 ? Ten pierwszy to okolo 700zł a drugi prawie 1200zł. Nie lubie spędzać tygodni na konfiguracją systemu, jestem laikiem. Ustawiam raz i ma działać...