1. sliwa

Dyskusja Wyświetlanie mapy w Photo Station

Witam, Na Photo Station mam zdjęcia z geolokalizacją. W info o pliku widać współrzędne, po ich kliknięciu otwiera się mapa Googla ale nic z nią nie można zrobić: ani przesunąć ani zmienić skali. Czy ten typ (Photo Station versja 5.7.8 build: 20190315) tak ma, czy też to błąd w moim QNAP-ie, a...
  2. sliwa

Dyskusja Poszukuję klienta sftp dla QNAP'a TS 439Pro

Witam, proszę o pomoc w znalezieniu klienta sftp dla QNAP TS 439pro. Jest mi potrzebny do cyklicznego przesyłania plików z jednego folderu na zewnętrzny magazyn danych. Mile widziana możliwość tworzenia harmonogramów. Niestety poszukiwania na forum kończą się klapą - ostanie takie wpisy są 2009...
  3. sliwa

Witam wszystkich

Jestem administratorem systemu informatycznego w jednostce samorządowej od prawie 10 lat. W tym czasie dorobiłem się 4 QNAP-ów. Czas więc zaistnieć :-) Wojtek
  4. sliwa

Archiwum Jak można odzyskać usuniete dane?

Pytanie jak w temacie. Użytkownik usunął mi 3 foldery z dokumentami z QNAPA (4 dyski w RAID5) Niestety kosz sieciowy pusty. Jak można odzyskać te dane? Do QNAP'a mam pełny dostęp, działa normalnie. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc SliwaZałatwione, poczytałem spokojnie forum i R-Studio załatwia...
  5. sliwa

Dyskusja Hurtowe usuwanie danych

Witam, Na TS469U-RP mam w folderze Users 70 folderów użytkowników. Użytkownik jest właścicielem takiego folderu i ma pełne prawa do tego folderu i jego zawartości. Z tego wynika, że może m.in. otwierać na swojej stacji roboczej (windows xp i 7) pliki do edycji w aplikacjach. Niestety niektóre...
  6. sliwa

Dyskusja TS-439U-RP problem z przywróceniem ustawień systemu

Witajcie, można mnie traktować jako nowego na forum, chociaż czytam je regularnie i kilka razy znalazłem tu rozwiązanie drobnych problemów z moimi QNAP'ami. Teraz mam problem i nie widzę rozwiązania. W TS 439u-rp z RAID 6 zaczęły się "sypać" dyski . Zrobiłem kompletny backup nas-to-nas...