1. kpbd

Zakup nowego NASa - QuMagie, Virtualzation Station, Container Station

Cześć, Noszę się z zamiarem wymiany QNAPa TS-453B 16 GB na mocniejszą jednostkę. Moja obecna konfiguracja to 4 dyski po 4TB(WD40EFRX) RAID – powierzchni na chwilę obecną wystarcza 😊 NAS głównie służy do przechowywania plików, backupu i kilku innych rzeczy. Najczęściej wykorzystywane aplikacje to...
  2. kpbd

Dyskusja Rozmiar zdjęć w QuMagie

Cześć, mam problem z QuMagie - oczywiście sprawa zgłoszona już po raz drugi na support QNAP. Dodaję zdjęcia do QuMagie - oryginalne zdjęcie to 5963 x 3981px - niestety generuje się zdjęcie do podglądu w rozmiarze 1198 x 800px przy większych monitorach jest ono niestety skalowane do...
  3. kpbd

Dyskusja Zmiana wyglądu strony w FileStation5.

Cześć wszystkim, mam chyba nietypowe pytanie :) czy da radę zmienić wygląd strony (dodać swoje tło i logo) FileStation tak jak w S? Szczegóły w załączniku. Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.1216 Build 20200214 Model serwera: QNAP TS-453B
  4. kpbd

Dyskusja Problem przy odnowieniu certyfikatu Let's Encrypt

Witam, potrzebuję pomocy przy odnowieniu certyfikatu Let's Encrypt - niestety jest problem ponieważ dostaję komunikat "Nie można pobrać certyfikatu Let's Encrypt. Sprawdzanie żądania nie powiodło się. Port TCP 80 musi być włączony.". Porty mam ustawione następująco: - Port systemowy: 8080 -...
  5. kpbd

Dyskusja Problem z systemem plików

Witam, od pewnego czasu mam problem ze swoim QNAPem a mianowicie chodzi dobrze do czasu po czym się tak jak by zawiesił i nie da się nic z nim zrobić ani dostać do SSH ani przez stronę, brak dostępu do SAMBY - wtedy trzeba zrobić reset trzymając dłużej power :/ wcześniej tego nie było, Model...
  6. kpbd

Witam

Witam wszystkich.
  7. kpbd

Dyskusja Problem z konfiguracją opendchub na TS-110

Witam, Proszę o pomoc w konfiguracji opendchuba na TS-110, paczka zainstalowała się prawidłowo, wstępna konfiguracja została podana: port, hasło admina ale po restarcie serwer traci wszystkie ustawienia :/ czy ktoś już konfigurował huba na swoim serwerku i mógłby opisać jak i co dalej z tym zrobić?
  8. kpbd

Dyskusja Prawo do usuwania

Witam, mam takie pytanie utworzyłem nowego użytkownika który ma dostęp do jednego katalogu ale chciałbym aby miał tylko możliwość dodawania plików i czytania natomiast ma mieć zablokowaną możliwość usuwania plików dodanych. Czy jest taka możliwość? Jeśli tak to jak to zrobić?
  9. kpbd

Słabe pobieranie z torrentów

Witam, mam taki mały problem ponieważ przy pobieraniu plików przez stację pobierania z torrentów mam transfer tylko do 10 KB/s podczas gdy przy pobieraniu tego samego pliku na komputerze wykorzystuje całe pasmo łącza (tj. 8Mb) w ustawieniach stacji przy opcji max pobieranie jest 0 czyli pełne...