-
W
Dyskusja Kolejna aktualizacja HybridDesk Station
Witam wszystkich. Ponownie mamy "powtórkę z rozrywki". W moim NAS'ie pojawiła się informacja o dostępnej aktualizacji posiadanej wersji HybridDesk Station do wersji 4.2.9. Czy ktoś już instalował upgrade aktualizacji HybridDesk Station do nowej wersji? Czy jest bezpieczna? (mam na myśli czy...- Waldek
- Temat
- hybriddesk station
- Odpowiedzi: 3
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
W
Dyskusja Instalacja systemu na NVMe
WITAM WSZYSTKICH, Zamierzam również zmienić start systemu z dysków HDD na dyski SSD w swoim Qnap 453A, 16 Gb RAM., 2x3TB w 2xRAID1, QTS 5.0.1.2376. Czytając wiele wypowiedzi w tym temacie na forum - dokonałem niezbędnych zakupów tj. karta - Podwójny Adapter NVMe PCIe 4.0 x8/x16 obsługa M.2...- Waldek
- Temat
- hdd nvme qts ssd
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
W
Dyskusja aktualizacja HybridDesk Station powraca
Witam wszystkich. No i mamy "powtórkę z rozrywki". W moim NAS'ie pojawiła się informacja o dostępnej aktualizacji posiadanej wersji HybridDesk Station do wersji 4.2.6. Czy ktoś już instalował upgrade aktualizacji HybridDesk Station do nowej wersji? Czy jest bezpieczna? (mam na myśli czy usuwa...- Waldek
- Temat
- hybriddesk hybriddesk station station wersji
- Odpowiedzi: 3
-
W
Dyskusja aktualizacja HybridDesk Station do 4.0.8 czy warto?
Witam wszystkich. W moim NAS'ie pojawiła się informacja o dostępnej aktualizacji posiadanej wersji HybridDesk Station 4.0.7. Pamiętam, że poprzednim razem zostało usunięte Kodi i musiałem wszystko odtwarzać. Czy ktoś już instalował upgrade aktualizacji HybridDesk Station do nowej wersji? Czy...- Waldek
- Temat
- aktualizacja hybriddesk hybriddesk station station
- Odpowiedzi: 34
-
W
Pomoc Zapełniony wolumin - brak dostępu do danych
Witam wszystkich, Na czas remontu przeniosłem mojego Qnap'a 419 PII do innego pomieszczenia. Jak to bywa podczas remontu - zasilanie było odłączane, a Qnap nie był podłączony do UPS'a. Nie zauważyłem, aby coś się w tym czasie stało, ale po kilku dniach Qnap zaczął podwójnie piszczeć, a na...- Waldek
- Temat
- raid storage
- Odpowiedzi: 17
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
W
Dyskusja Po wymianie dysków na większe, ta sama wielkość woluminu
Witam wszystkich, Posiadam od dwóch lat QNAP'a 419 P II, w którym mam zainstalowane dwa dyski 2TB (WD20EARX - GREEN) w RAID 1. Oprogramowanie w ostatniej wersji 4.0.5. Build 20131126. NAS - jako magazyn plików, mediów i innych. Postanowiłem wymienić dyski na większe 3TB (WD30EFRX - RED) -...- Waldek
- Temat
- raid
- Odpowiedzi: 9
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
W
Dyskusja Dodatkowy modem Wi-Fi na porcie USB
Witam wszystkich, Mam pytanie natury technicznej. Po upgradzie softu w moim QNAP 419 P II + do 4.0.2 chciałbym podłączyć modem Wi-Fi (Thomson TG122n) do portu USB z tyłu urządzenia jako repeter Wi-Fi z możliwością przeglądania internetu i plików na NAS przez tablet SAMSUNG, lub inny smartfon. W...- Waldek
- Temat
- wi-fi
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
W
Witam wszystkich ;-)
Witajcie, Jestem nowym posiadaczem Qnap'a 419 P II, mam na imię Waldek i jestem ze Szczecina. Mam nadzieję, że forumowicze nie będą mieli mi za złe "lamerskie" pytania. Jestem świerzy w dziedzinie więc pytań będę miał wiele. Wiem, pamiętam - najpierw okienko "szukaj" ;-) Pozdrawiam wszystkich...- Waldek
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Witaj nieznajomy!