-
K
Dyskusja Virtualization Station - po jakimś czasie zrywa połączenie z internetem i nie można nawiązać nowego
Cześć, mam problem z Windows 10 postawionym na Virtualization Station. Scenariusz: Windows 10 postawiony w celu przywracania danych z dysku NAS podłączonego do 2 komory w TS264. Ustawienia sieci: Router domowy z DHCP, przypisana rezerwacja adresu 192.168.0.3 do NAS. NAS: virtual switch, z...- K0ras19
- Temat
- dhcp virtual machines virtualization station windows
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
K
Dyskusja QNap jako backup komputerów + optymalne wykorzystanie dysków.
Cześć, stoje przed wyborem co zrobić z taką konfiguracją: TS264 1 x WD RED 4TB 1 x WD RED Plus 8TB 1x WD Black SN770 1TB SSD przeznaczanie QNAP (w kolejności priorytetów) : 1. Backup komputerów domowych i firmowego 2. Serwer mediów 3. Magazyn danych. Szkoda mi tracić miejsca na RAID, 66%...- K0ras19
- Temat
- backup hdd qnap qtier raid ssd
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
K
Dyskusja Czarny pulpit VM, dla windows, android, na każdej przegladarce i rożnych urządzeniach.
Cześć, po kilku miesiącach chciałem uruchomić VM, niestety po utworzeniu maszyny i próbach logowania przez: chrome firefox edge ios wyświetla sie tylko czarny ekran z taskbar menu. W VM na miniaturce pokazuje zaś, że VM działa, po prostu jakby był problem z podłaczniem się do pulpitu, czy ktoś...- K0ras19
- Temat
- android windows
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
K
Dyskusja Problem z połączniem z Qbelt.
Cześć, mam problem z połączaniem się z Qbeltem, zwyczajnie nie moge nawiązać połączenia po VPN, dane: 1. IP wewnętrzne 2. Dostawca blokuje porty poza 80 i 443 TCP 3. W routerze na testy: NAS w DMZ, uPNP oraz forward portów, między innymi forward portu np. 500 przewidzianego dla VPN, router jak...- K0ras19
- Temat
- port forwarding qvpn vpn
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)