1. L

Dyskusja Immich zamiast Qumagie - TS-264 z 24 GB RAM

Witam wszystkich, już myślałem, że dzięki użytkownikowi SiewcaRyżu znalazłem idealne zastępstwo dla Google Photos. Pomijając problemy z konfiguracją - przeszukiwałem forum, by znaleźć podpowiedź jak to skonfigurować - zauważyłem w jednym poście, że TS-264-8G jest za słaby na Immicha. Co mnie...
  2. L

Pomoc Migracja z Single na RAID1 dysk systemowy

Cześć wszystkim, natrafiłem na pierwszy problem, którego nie jestem w stanie sam rozwiązać. Miałem do tej pory jeden dysk SSD Lexar SSD NM620 512GB, na którym jest system. Zwolnił mi się inny dysk SSD, Crucial P3 500GB (CT500P3SSD8). Przy próbie migracji z single na RAID1 nie mogę zaznaczyć...
  3. L

Kupię Qnap TS-253 / TS-453 (min. 8 GB)

Kupię w pełni sprawny NAS Qnap TS-253B(e) za 800 zł lub TS-453B(e) za 1100 zł, z 8 GB RAM. Oczywiście może być bez dysków, sprzedaż przez OLX z przesyłką (sprzedający nie płaci tam prowizji, a koszty związane z wysyłką są po mojej stronie). Gdyby był ktoś zainteresowany to proszę o post tutaj...
  4. L

Czy NAS za ok. 1000 zł ma sens?

Cześć. Nie wiedziałem, czy z krótkim pytaniem dot. TS-233 (przy NAS do 500 zł) się podczepić, ale by nie naruszać minimalnie regulaminu zapytam w osobnym temacie. Czy takie TS-233 to naprawdę taka bieda jak wspomniane w innym temacie, że lepiej np. iść w używany TS-253Be? W tej chwili to mam...
  5. L

Cze

Cześć wszystkim, rozrastają mi się co raz bardziej zdjęcia w telefonie i z racji ceny chmury typu Google One, rozważam przejście na serwery NAS. Pozdr. lv