1. M

Archiwum TS-109Pro - brak dostępu do serwera po awarii prądu

Witam forumowiczów, niedawno miałem w nomu awarię zasilania po której mój leciwy ale cały czas działający QNAP 109Pro sie nie podniósł. Z pomocą Silasa próbowałem odzyskać dane z dysku ale okazało się to niemożliwe (pamiętajcie róbcie kopie zapasowe). Niemniej po podłączeniu dysku i...
  2. M

Czy dysk z NASa powinien być widoczny w Win ?

Witam, zrobiłem update firmware w SEAGATE 7200.11 wszystko poszlo ok - ale system na ktorym to robilem nie widzi dysku - czy to normalne? zaraz przerzuce go z powrotem do serwera i zdam relacje jak poszlo Mizgal
  3. M

Problem z QNAP 109 PRO :((( - przestał reagować...

Witam, mam taki oto problem - QNAP 109 PRO z Dyskiem SAMSUNG BARRACUDA 7200.11 750GB i FW w ostatniej stabilnej wersji. Działało to przez cały czas bardzo dobrze - bez problemów - naprawdę super. Ale wczoraj NAS zaczął regularnie padać. Miał problemy ze startem (po kilka razy) SMART w panelu...
  4. M

[POMOCY] Nie mogę się dostać do własnego NAS-109PRO

Witam ostatnio po powrociez Wakacji zobaczyłem że mój NAS ma w sieci zmienioną nazwe - zamiast tej nadaje była "uLinux" - po restarcie serwera i wgraniu nowego firmware'u (akurat ukazał się nowy) nie mam do niego dostępu - tzn same katalogi mogę mapować - dostęp do plików również - ale QGET np...