-
R
Dyskusja Streaming plików na PC z Windows 7
Witam serdecznie Panowie proszę o wskazówki czym najlepiej przeglądać multimedia na QNAP z poziomu PC z WIN 7, próbowałem z poziomu TWONKY ale się tnie, szczególnie filmy w HD, może jakiś inna możliwość ktoś testował, być może zainstalowanie XBMC byłoby dobrym rozwiązaniem??? lub inny soft do...- ryki67
- Temat
- windows
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
R
Dyskusja Proces ffmpeg i obciążenie CPU 60%
Witam Panowie od kilku godzin mam zajetość CPU ok 60% dwa procesy ffmpeg wlaczone, ogladalem film ale to bylo 5h temu dlaczego te procesy jeszcze dzialaja w tle? jaka komenda moge je wylaczyc??? pozdrawiam- ryki67
- Temat
- multimedia qnap
- Odpowiedzi: 9
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
R
Dyskusja napisy polskie do filmow
Witam Panowie czy udalo wam sie uruchomic polskie znaki w napisach do filmow???? bo u mnie jedynie krzaki? w jakim formacie qnap lepiej sobie radzi z napisami txt czy srt? pozdrawiam- ryki67
- Temat
- napisy
- Odpowiedzi: 5
-
R
Dyskusja sys FAN error
Witam Panowie dzisiaj zaktualizowalem system do QTS 4.0.1 i po godzinie działania wyskoczył błąd na wyświetlaczu SYS FAN log error, czy ktos z Was mial cos podobnego, sewer jakby sie wylogowal z sieci bo nie był w niej widoczny, zrobiłem restart i narazie wszystko OK proszę o opinie- ryki67
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
R
Dyskusja przewijanie filmów
Witam serdecznie Panowie czy komuś chodzi przewijanie filmów na TV??? tzn. mam TV Samsunga i jak podlacze HDD na USB to klawisze sterowania na pilocie dzialaja wysmienicie, mozna przewijac, cofac stopowac itp. jak film uruchomie z serwera poprzez TWONKY, moge jedynie wykonać PAUZE i nic poza...- ryki67
- Temat
- serwer multimediów
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
R
Pomoc Dlaczego Twonky wyswietla tylko thumbnails 160x120
Witam serdecznie, Panowie wrzucilem kolekcje zdjec na serwer, Na tv samsung otwieram zdjecia poprzez Twonky i wiekszosc jest wyswieltana w rozdzielczosci 160x120 pixli, Wyswietlane sa tylko thumbnails zamiast zdjecia w pelnym formacie, I co najlepsze nie tyczy sie to wszystkich zdjec, zdarza sie...- ryki67
- Temat
- miniatury twonkymedia
- Odpowiedzi: 2
-
R
Dyskusja Pamieć do TS-459 Pro II
Witam panowie jaka jest specyfikacja pamieci do tego serwerka? zamierzam rozszerzyc jej wielkosc? bardzo prosze o podpowiedzi- ryki67
- Temat
- ts-459
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
R
Dyskusja Kopiowanie - nie masz zezwolenia na wykonanie tej czynności
Panowie proszę o pomoc, chciałem przerzucić parę plików muzycznych z HDD podpietęgo do USB na serwer, i z 80% przeszła łagodnie reszta nie chce wyskakuje komunikat jak temacie: nie masz zezwolenia na wykonanie tej czynności. Czy ktoś wie o co tutaj chodzi??? pozdrawiam- ryki67
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
R
Witam
Witam serdecznie i proszę cierpliwość i pomoc- ryki67
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!