1. black-dragon

Dyskusja TS-469 słaba wydajność sieci

Wydajność sieci Mój QNAP to TS-469L, 4x3TB Toshiba DT01ACA300 ustawione w Raid5, FW 4.0.5 Qnap jest podłączony dwoma kablami do Switcha HP Procurve 1400-24g, aktualnie karty są ustawione Trunking Balance-alb (ale przestawiałem je w różne tryby ten wydaje się być najszybszy) Testy kopiowania...
  2. black-dragon

Dyskusja XBMC nie odtwarza większych plików

XBMC nie odtwarza większych plików Mój QNAP to TS-469L, 4x3TB Toshiba DT01ACA300 ustawione w Raid5, FW 4.0.5 Nie ukrywam że wymieniłem TS-421 na TS-469L głównie dla XBMC, mam telewizor LG 55la660s który bez problemowo odtwarza większość filmów po sieci, ale jako że ma problemy ze ścieżkami...
  3. black-dragon

Witam

Witam, Po zmianie Qnapa aktualnie posiadam TS-469L i cóż ale jestem nim zawiedziony :(, mam problemy z wydajnością sieci (mój stary Lacie jest szybszy) oraz problem z odtwarzaniem materiałów video przez XBMC, ale o tym napiszę w osobnych wątkach.
  4. black-dragon

Pomoc Problem z TS-421, instalacja i konfiguracja raid

Witam, Jestem "nie" szczęśliwym posiadaczem nowego qnap-a TS-421 wraz z 4 dyskami 3TB Toshiba DT01ACA300 (są na liście kompatybilności). Od samego początku jest problem, używam qfinder 4.1.1 NAS jest widoczny z tego poziomu i można wejść na konfiguracje a także zaktualizować Firmware...