1. D

Orange TP i Qnap

Witam koleżanki i kolegów. Od chyba półtora roku nie odpalałem swojego qnapa (z remontowych powodów) i nie długo będę mógł się wprowadzić do swojego mieszkania i wreszcie będę mógł odpalić serwer. Jako, że nie mam tam jeszcze podpiętego neta a jedyny dostawca internetu do tego bloku to...
  2. D

Dyskusja TS-269L oraz HD Station 3.x , KODI 14 lub 15

Witam Jestem posiadaczem TS-269L, firmwar 4.2.0 Czy istnieje możliwość zainstalowania nowszej wersji HD Station niż oficjalnej 2.0.1 oraz XBMC ( KODI )?? Próbowałem wszystkie wersje HD Station z poniższego linka, niestety żadna z wersji nie chciała się zainstalować. index · QNAP Club...
  3. D

Dyskusja QGET dwa problemy

Witam Was. Jak w tytule mam dwa problemy. Pierwszy: Nie działają magnety. Podczas przeglądania torrentów przez stronę internetową , klikam na magnet i coś tam strona internetowa ładuje ale nic nie dodaje się do Qget. Muszę ściągnąć plik torrenta i go odpalić, tylko taki sposób działa...
  4. D

Pomoc Domyślny użytkownik i hasło w rtorrent

Witam Państwa. Zainstalowałem wczoraj rtorrenta ponieważ download station przestał mi działać na komórce. Prawdopodobnie wina softu ale mniejsza o to. W każdym bądź razie zainstalowałem rtorrenta i odrazu wyskoczył problem. Wyskakuje mi strona gdzie powinienem wpisać login i hasło jednak...
  5. D

Dyskusja Jakość zdjęć przez XBMC

Mam pytanie odnośnie przeglądania zdjęć przez XBMC. Otóż bardzo przyjemnie ogląda się zdjęcia przez XBMC ale jakość zdjęć jest kiepska. Znacznie odbiega od rzeczywistej jakości zdjęć jaką oglądam chociażby przez Twonky. XBMC jakby kompresowało zdjęcia aby móc je szybciej przeglądać.
  6. D

Dyskusja myQnapCloud przestał działać

Witam Was z kolejnym problemem. Tak jak w temacie myQnapCloud przestał działać po przywróceniu ustawień fabrycznych na routerze. Sam się domyśliłem, że trzeba skonfigurować odpowiednio router ale, że nie mam o tym zielonego pojęcia to proszę Was o pomoc. Porobiłem zrzuty ekranu które mam...
  7. D

Dyskusja Dyski sieciowe i hasło

Witam Mam pytanie ponieważ współdzielę sieć z kilkoma pokojami, chciałbym aby dyski sieciowe z Qnapa w otoczeniu sieciowym miały użytkownika i hasło. Czy jest to możliwe? Póki co udało mi się ukryć dyski sieciowe za wyjątkiem folderów Qsync i home .. nie wiedzieć jak je ukryć :) Dziękuję i...
  8. D

Pomoc TS-269L - Brak płynności w otwarzaniu filmów

Proszę odrazu nie usuwać tematu ! :-) Jak w temacie. Mam QTS 4.1 zainstalowałem HD Station 1.1.3 & XBMC 12.3.0 | TS-x69 Filmy jak wcinały tak dalej wcinają. Próbowałem zwiększyć priorytet XBMC ale nie wiem jak się dobrać do właściwego pliku i go edytować ( Ha! taki ze mnie "informatyk"! )...
  9. D

Dyskusja Zmapowany Qnap i niski transfer

Witam. Wiem nic więc proszę o pomoc. Jedną z pierwszych rzeczy których zrobiłem po zainstalowaniu Qnap finder ... zmapowałem Qnapa a dokładnie folder public. No i zacząłem kopiować na niego film. Ku mojemu zdziwieniu wyskoczyło 4 godzin i 15 min a transfer rzędu 500 KB s. Help please !
  10. D

Witam

Witam wszystkich. Mam na imię Zbyszek mam 29 lat i jestem uzależniony.