-
Archiwum Dysk uniemożliwia uruchomienie systemu - niższa wartość SMART
Hej, Od dwóch tygodni mam problem z jednym z dysków. Otóż jeśli go nie wyjmę to serwer nie chce uruchomić systemu. Natomiast wcześniej pojawił się taki komunikat jak na załączony zrzucie ekranu. Czy oznacza że ten dysk jest do wymiany? Dodam, że mam 3 takie same dyski w RAID5.- Maverick23
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja aMule - nie chodzi
Cześć, Mam pytanie chodzi u Was program aMule? Ja się loguje, ale gdy chce przejść do "wyszukaj" to nie może znaleść amuleweb-main-dload.php. Czy ta apka jest jeszcze wspierana?- Maverick23
- Temat
- app center chodzi
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Filmy w 4K Plex
Cześć, Mam problem z oglądaniem filmów w 4K na Plexie. Staram się zawsze aktualniać Plex-a na serwerze, więc raczej kodeki są aktualne. Przez www lub TV filmy w 4K się tną. Sprawdzałem te filmy na Kodi, śmigają aż miło. Gdzie może leżeć przyczyna?- Maverick23
- Temat
- filmy plex
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Archiwum Problem z logowaniem / PC nie widzi QNAP-a
<-- UWAGA! Treść tej notatki usuń przed publikacją swojego pytania! --> W tym miejscu przywitaj się oraz przedstaw swoje pytanie szczegółowo opisując czego ono dotyczy. Aby pytanie stało się bardziej klarowne i zrozumiałe dla użytkowników, możesz je zilustrować za pomocą zdjęć. W tym celu utwórz...- Maverick23
- Temat
- color d14841 problem serwer zapodaj zdjęć
-
Dyskusja Wtyczka Rapideo, Pyload 170116 i system 4.3.3.0299
Cześć, Czy komuś działa wtyczka rapideo na pyload po aktualizacji systemu do 4.3.3.0299 ? U mnie wszystko śmiga oprócz konta premium. Mam go wykupione premium rapideo ale prosi o captcha i po wpisaniu kodu wiadomo jaki jest transfer. Premium niestety nie działa. Czekam na info od rapideo i...- Maverick23
- Temat
- 4.3.3 app center system
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Aktualizacja systemu i Pyload
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Model serwera: QNAP TS-870 Pro Cześć, Dokonałem dziś aktualizację systemu do najnowszej wersji i po tym przestał mi działać Pyload. Gdy otwieram aplikację - "ta witryna nie jest osiągalna". Jakieś pomysły? :)- Maverick23
- Temat
- aktualizacja color pyload systemu teraz ts-870
- Odpowiedzi: 23
-
Dyskusja TinyMediaManager - Napisy
<-- UWAGA! Treść tej notatki usuń przed publikacją swojego pytania! --> W tym miejscu przywitaj się oraz przedstaw swoje pytanie szczegółowo opisując czego ono dotyczy. Aby pytanie stało się bardziej klarowne i zrozumiałe dla użytkowników, możesz je zilustrować za pomocą zdjęć. W tym celu utwórz...- Maverick23
- Temat
- color napisy
- Odpowiedzi: 4
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja TinyMediaManager i Plex - problem z opisami
Cześć, Mam problem z opisami do filmów. Używam TinyMediaManager. Ściąga mi ładnie okładki itd. tylko nie wiem co zmienić, aby Plex brał opisy również do filmów po polsku z tego co wyszuka TMM. Plex pobiera te opisy angielskie z własnych ustawionych źródeł. Wiecie może co trzeba zmienić, aby...- Maverick23
- Temat
- plex problem
-
Dyskusja myQNAPcloud DDNS
Witajcie, Mam problem z usługą myQNAPcloud DDNS. Konfiguracja myQNAPcloud przebiegła jak po maśle - 0 problemów. UPnP na routerze włączony. Przez Cloudlink się łącze bez problemu, ale nie mogę się połączyć przez DDNS w domenie nazwamojegoserwera.myqnapcloud.com. Wiem, że to jest pewnie kwestia...- Maverick23
- Temat
- ddns myqnapcloud
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Lock for Plex - Problem
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.0 Build 20160311 Model serwera: QNAP TS-870 Pro Witam, Korzystał ktoś z Was z tego modułu do Plex-a? -->>Lock for Plex W sumie fajny moduł pozwalający zahasłować część contentu, jednak nie wiem dlaczego nie działa mi ten moduł. Robię wszystko zgodnie z...- Maverick23
- Temat
- color https ktoś plex ts-870 youtube
-
Archiwum Amule nie działa
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.0 Build 20160311 Model serwera: QNAP TS-870 Pro Witam, Mam pytanko. Działa Wam poprawnie aplikacja amule? Ja mam coś takiego, że po zalogowaniu do aplikacji i np. wybraniu opcji wyszukaj (mojeip:4711/amuleweb-main-search.php) pojawia się "twoja witryna jest...- Maverick23
- Temat
- color
-
Dyskusja informacje o dostępnej pamięci
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.0 Build 20160311 Model serwera: QNAP TS-870 Pro Możecie mi wyjaśnić co oznaczają te informacje w puli pamięci po prawej stronie? - Gruby LUN - wolna przestrzeń - tylko 0,01 Tb? To samo tutaj. Przypisane 100% - co to oznacza? Do czego odnosi się ta...- Maverick23
- Temat
- color pamięci ts-870
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Pyload i podmiana plików
Witajcie, Jak pewnie wiecie autorzy pyload już dawno zawiesili wsparcie dla różnego typu pluginów jak np. Rapideo. Chciałem dlatego podmienić pliki ze starszej paczki, aby te pluginy się pojawiły. Niestety rzadko grzebie przy tym serwerze i mam prozaiczne pytanie :-) ... jak to się logowało na...- Maverick23
- Temat
- app center pliki pyload
- Odpowiedzi: 17
-
Dyskusja TS-870 Pro i karta graficzna
Hejka, Mam pytanko. Potrzebuje na maszynie wirtualnej z systemem Win7 odpalić kilka gier oczywiście nie do grania, a w celach testowych.. Czy można jakoś do TS-870 Pro podpiąć jakąś najprostszą grafikę, aby odpaliła się gra nawet w najsłabszej rozdzielczości? Maverick- Maverick23
- Temat
- ts-870
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja Aktualizacja firmware i pyload
Witajcie, Po zaktualizowaniu firmware do 4.1.4 pojawił się problem z pyload, chyba że to poprostu zbieg okoliczności. Po kliknięciu w pyload na config piojawia się coś takiego: An Error occured, please enable debug mode to get more details. HTTP Response 500 Traceback (most recent call...- Maverick23
- Temat
- aktualizacja firmware app center
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Pyload zamiast premium to standard
Witam, Mam problem od kilku dni z pyload. Działam na pluginie rapideo. Mam konto premium, a ostatnio żąda abym wpisał captcha mimio że podałem dane do premium. Robiłem restart ale nic nie pomaga i ściąga pliki bardzo wolno.- Maverick23
- Temat
- app center
-
Pomoc Serwer DNS nie może rozwiązać hostów
Witam, Mam jakiś problem od 3 tygodni z poniższym komunikatem. Niestety nie rozkminiam na czym polega problem i jak go rozwiązać :) Możecie pomóc?- Maverick23
- Temat
- konfiguracja systemu
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Virtualization Station i MS SQL
Witajcie, Mam pytanko. Korzystam z programu który wykorzystuje bazy MS SQL. Wrzuciłem MS SQL Server 2008 R2 Express Edition na wirtualną maszynę (windows 7). Chce teraz połączyć się z kompa do tych baz, muszę podać ścieżkę serwera i nie bardzo wiem jaką podać. Możecie pomóc? :)- Maverick23
- Temat
- virtual machines virtualization station
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Archiwizacja e-maili na serwerze
Witajcie, Czy ktoś z Was zajmował się kwestią archiwizacji e-maili na QNAP-ie? Przez lata nazbierało się tego w programie pocztowym i chciałbym dokonywać cyklicznych archwizacji swojej skrzynki email. np. takim programem jak MailArchiva. Nie wiem jednak czy to wrzucić na wirtualną masynę, czy...- Maverick23
- Temat
- backup
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Archiwum pyload przez androida
Hejka, Próbował ktoś z Was łączyć się z pyload na serwerze przez np. tablet z androidem? Ja właśnie wrzuciłem apke na tablet ale za bardzo nie wiem jak to skonfigurować ☺ hm, nie chce się coś łączyć z pyload OK już się łącze :) ale przez PC ściąga pliki a przez tablet nie chce.- Maverick23
- Temat