-
Archiwum Bezpieczna udostępnienie, inne niż linki udostępniania?
Witam, mam prośbę o komentarz do rozwiązania, które chcę zastosować. Czy jest to bezpieczne/profesjonalne podejście do zagadnienia. Obecny stan: 1) QNAP673E - użytkownicy logują się przez LAN 2) Brak VPN 3) Możliwe zalogowanie się użytkownika do serwera przez Internet po wpisaniu...- TSQ469
- Temat
- https linki serwera użytkownika
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Linki udostępniania - jaka bezpieczna alternatywa z możliwością tworzenia folderów?
Witam, mam prośbę o komentarz do rozwiązania, które chcę zastosować. Czy jest to bezpieczne/profesjonalne podejście do zagadnienia. Obecny stan: 1) QNAP673E - użytkownicy logują się przez LAN 2) Brak VPN 3) Możliwe zalogowanie się użytkownika do serwera przez Internet po wpisaniu...- TSQ469
- Temat
- folderów https linki można vpn
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja dioda LED LAN miga na pomarańczowo
Witam Was, kupiłem nowego TVS-673e i po podłączeniu do LAN wszystko dobrze działa, ale cały czas miga na pomarańczowo dioda LED na obudowie NASa. Dioda miga regularnie i wygląda to na sygnalizację jakiegoś problemu, którego nie potrafię zaobserwować. Dzieje się tak zarówno po podłączeniu do...- TSQ469
- Temat
- kontrolka led lan led
- Odpowiedzi: 2
-
Pomoc skąd "guest" w użytkownikach on-line?
Witam, czasami obserwuję userów "guest" w użytkownikach on-lina podłączonych do NAS. Wygląda to tak: Nie mam pojęcia skąd "oni" się biorą, ponieważ komputery, które łączą się do NAS'a mają wyłączonych userów "guest". Wszystkie komputery w sieci mają WIN 10 PRO i użytkowników lokalnych...- TSQ469
- Temat
- color networking usera
- Odpowiedzi: 5
-
Archiwum Jak odblokować zaszyfrowany wolumen po migracji FW do 4.2.0
Witam, po migracji do 4.2.0 nie mogę znaleźć opcji odszyfrowania dysków :( Przed migracją było to w panelu sterowanie... wolumen...opcje...odszyfruj z tego co kojarzę, a teraz nie panelu sterowanie nie mam opcji zarządzania wolumenami i nie mogę odszyfrować dysków :( Pomożecie mi i wskażecie...- TSQ469
- Temat
- 4.2.0 mogę
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Linki udostępniania - hasło nie działa...
Witam, linki udostępnia działają mi pod warunkiem, że nie ustawię żadnego hasła. Po wpisaniu hasła losowego lub nawet "123" albo "abcd" link wyświetla stronę, prosi o hasło i jak wpiszę, to ładuje się czysta biała strona i nic się nie dzieje. Nie ma info, że strona nie załadowała się, bo...- TSQ469
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Pomoc Przestały działać linki udostępniania
Witam Was, od kilku dni przestały mi działać linki udostępniania, które wcześniej działały bez problemu. Nowo utworzone linki też nie działają. Zaktualizowałem firmware do najnowszej wersji. Dokonałem ponownie automatycznej konfiguracji routera. Wszystko zrobiłem od nowa, jak kiedyś przy...- TSQ469
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 4
-
Witam...
...serdecznie wszystkich, dopiero teraz, ale lepiej późno, niż wcale. Używam QNAP 469 PRO w sieci LAN - 25 userów.- TSQ469
- Temat
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Pomoc Dysk zewnętrzny - szyfrowanie danych - odczyt / zapis
Witam, posiadam QNAP-469PRO i chciałbym podłączyć do niego przez USB 3.0 dysk zewnętrzny WD 2TB. W chwili obecnej (gdy dysk zewnętrzny nie jest zaszyfrowany) nie mam żadnych problemów. Pytanie co się stanie, gdy dysk zewnętrzny zaszyfruję z poziomu WIN 8.1. programem BitLocker? Wiem, że pod...- TSQ469
- Temat
- windows
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Problem z generowaniem katalogów home
Witam, podczas tworzenia nowego użytkownika NAS i po uruchomieniu funkcji przydzielania każdemu userowi np. 100GB powinien, jak rozumiem automatycznie, powstać katalog domowy dla nowo zakładanego użytkownika? Prawdopodobnie coś źle pojmuję, ale mam kilku użytkowników, jednak nie widzę (via...- TSQ469
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 7