-
Dyskusja rtorrent ciągłe restarty
Witam Od kilku miesięcy mam problem z rutorrentem v3.7 nie chodzi on stabilnie, średnio raz na dobę restartuję qnapa aby rutorrent chodził w miarę stabilnie. Jak nie zrobię restartu to pojawia się komunikat "(warn) rtorrent: watchdog svc: monitorix is down. Relaunching..." i ogólnie z 1000-1500...- janus
- Temat
- color problem rtorrent wersje
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja rtorrent nie można ręcznie zainstalować
Witam Znów mam problem z rtorrentem. Wczoraj chciałem dodać jeden plik do ściągnięcia z jednej pewnej strony, jednak rtorrent się wysypał i zaczął się restartować, nic nie pomogło nie odpalił się rtorrent poprawnie. Postanowiłem że go odinstaluje i ręcznie zainstaluje nowszą wersję ściągnąłem...- janus
- Temat
- color komunikat rtorrent teraz zainstalować
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Problem z komunikacją
Witam W ostatnim czasie postanowiłem skorzystać testowo z usług nowego operatora internetowego w mojej okolicy 250/10 mbit, Od operatora dostałem modem, który podłączyłem pod router który użytkuję od dłuższego czasu (linksys x3000). NAS oraz tv mam podpięty po kablu do routera, internet na obu...- janus
- Temat
- linksys networking problem
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Pomoc rtorrent jakiś okrojony i nie działa ??
Witam Niedawno miałem problem z NAS'em (okazało się że zasilacz padł), po naprawie odpaliłem NAS'a i okoazało się, że coś się skopało i trzeba było ponownie wgrać system (nie wiem jak się mówi fachowo w każdym razie dane zostały na dysku poprzednio zainstalowane programy skasowane zostały)...- janus
- Temat
- chodzi nas'a rtorrent rtorrenta torrent wersji
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja TS 239 PRO II nie działa
Witam Od około roku mam NAS jak w tytule w nim dysk WD RED 4TB, wszystko mi chodziło idealnie, zbyt wiele opcji w niem nie wykorzystywałem głównie rttorrent, dlana, kilka kompów w mojej sieci miało dostęp do tych plików i to wszystko. Serwer chodził 24/7, regularnie był restartowany i...- janus
- Temat
- nas'a serwer ups zalogować zasilacz
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja rtorrent kilka pytań laika
Witam Na początek napiszę, że w temacie konfiguracji NAS jestem dość zielony uczę się. Mój NAS (TS-239 pro II) ma dwa podstawowe zadania, udostępnianie plików w sieci domowej oraz musi na nim być uruchomiony klient do ściągania z prywatnego tackera ja używam rtorrent ver 3.6. Docelowo urządzenie...- janus
- Temat
- rtorrent ts-239
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja TS-239 Pro II formatowanie dysku i awaria
Witam Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem używanego NAS'a jak w tytule, dokupiłem do niego dysk 4TB WD40EFRX. Odpaliłem NAS'a i wszystko ładnie się załadowało odpaliłem Qfindera znalazł mi urządzenie więc zacząłem cały proces ustawienia urządzenia, na początek NAS...- janus
- Temat
- ts-239
- Odpowiedzi: 19
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Witam
Witam wszystkich serdecznie, jestem nowym użytkownikiem nas'a dokładnie jest to QNAP TS 239 PRO II (2GB ram) w środku mam dysk 4TB WD40EFRX. Dokładnie to dysk będę mieć jutro. Jestem świeży w tym temacie więc liczę na ewentualną pomoc. Pozdrawiam serdecznie- janus
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Witaj nieznajomy!