1. janus

Dyskusja rtorrent ciągłe restarty

Witam Od kilku miesięcy mam problem z rutorrentem v3.7 nie chodzi on stabilnie, średnio raz na dobę restartuję qnapa aby rutorrent chodził w miarę stabilnie. Jak nie zrobię restartu to pojawia się komunikat "(warn) rtorrent: watchdog svc: monitorix is down. Relaunching..." i ogólnie z 1000-1500...
  2. janus

Dyskusja rtorrent nie można ręcznie zainstalować

Witam Znów mam problem z rtorrentem. Wczoraj chciałem dodać jeden plik do ściągnięcia z jednej pewnej strony, jednak rtorrent się wysypał i zaczął się restartować, nic nie pomogło nie odpalił się rtorrent poprawnie. Postanowiłem że go odinstaluje i ręcznie zainstaluje nowszą wersję ściągnąłem...
  3. janus

Dyskusja Problem z komunikacją

Witam W ostatnim czasie postanowiłem skorzystać testowo z usług nowego operatora internetowego w mojej okolicy 250/10 mbit, Od operatora dostałem modem, który podłączyłem pod router który użytkuję od dłuższego czasu (linksys x3000). NAS oraz tv mam podpięty po kablu do routera, internet na obu...
  4. janus

Pomoc rtorrent jakiś okrojony i nie działa ??

Witam Niedawno miałem problem z NAS'em (okazało się że zasilacz padł), po naprawie odpaliłem NAS'a i okoazało się, że coś się skopało i trzeba było ponownie wgrać system (nie wiem jak się mówi fachowo w każdym razie dane zostały na dysku poprzednio zainstalowane programy skasowane zostały)...
  5. janus

Dyskusja TS 239 PRO II nie działa

Witam Od około roku mam NAS jak w tytule w nim dysk WD RED 4TB, wszystko mi chodziło idealnie, zbyt wiele opcji w niem nie wykorzystywałem głównie rttorrent, dlana, kilka kompów w mojej sieci miało dostęp do tych plików i to wszystko. Serwer chodził 24/7, regularnie był restartowany i...
  6. janus

Dyskusja rtorrent kilka pytań laika

Witam Na początek napiszę, że w temacie konfiguracji NAS jestem dość zielony uczę się. Mój NAS (TS-239 pro II) ma dwa podstawowe zadania, udostępnianie plików w sieci domowej oraz musi na nim być uruchomiony klient do ściągania z prywatnego tackera ja używam rtorrent ver 3.6. Docelowo urządzenie...
  7. janus

Dyskusja TS-239 Pro II formatowanie dysku i awaria

Witam Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem używanego NAS'a jak w tytule, dokupiłem do niego dysk 4TB WD40EFRX. Odpaliłem NAS'a i wszystko ładnie się załadowało odpaliłem Qfindera znalazł mi urządzenie więc zacząłem cały proces ustawienia urządzenia, na początek NAS...
  8. janus

Witam

Witam wszystkich serdecznie, jestem nowym użytkownikiem nas'a dokładnie jest to QNAP TS 239 PRO II (2GB ram) w środku mam dysk 4TB WD40EFRX. Dokładnie to dysk będę mieć jutro. Jestem świeży w tym temacie więc liczę na ewentualną pomoc. Pozdrawiam serdecznie