1. K

Dyskusja Formatowanie Flash i wgrywanie na nowo firmware problem.

Witam. Próbuję tak jak w temacie wgrać n czysto firmware do mojego TS-451. Robię to według tej instrukcji. Firmware Recovery - QNAPedia Wszystko pięknie idzie do pewnego momentu kiedy nagle tracę sygnał video i mam na monitorze brak sygnału przez HDMI. Co może być przyczyną? To jest ostatnie...
  2. K

Dyskusja Głośniczek w qnap ts-451 piszczy kilkanaście rayz dziennie

Witam. Tak jak w temacie. Już mnie to do szału doprowadza i nie wiem z jakiego powodu piszczy mi głośnik czasami zdarzy się to nawet z 3 razy w ciągu godziny. Chodzi o głośniczek wbudowany w qnap ts 451. Sprawdzałem logi i były problemy niby z tym że dysk był przepełniony w 98%. Z logu wynikało...
  3. K

Dyskusja Uprawnienia do usuwania plików

Witam Wszystkich. Może głupie pytanie ale mam problem z włączeniem zabezpieczenia przed usuwaniem plików i folderów. Mam na serwerku folder Public i w nim pełno innych folderów z danymi. Potrzebuje zrobić tak że tylko admin może mieć pełne prawa + usuwanie a pozostali użytkownicy tylko odczyt i...
  4. K

Dyskusja Ustawienia fabryczne ts-451

Panowie bo już mnie to do szału doprowadza. Może jestem głupi ale jak zresetować ts-451 do ustawień fabrycznych? W przeglądarce nie znalazłem takiej opcji nigdzie. Może ślepy jestem. A próbowałem go zresetować przyciskiem z tyłu obudowy. I tak wciskałem ten reset 3 sekundy i w statusie zaczynała...
  5. K

Dyskusja Problem z uprawnieniami ts-451

Witam. Tak jak w temacie mam problem z uprawnieniami. Problem zaczął się od jakiegoś czasu około 2 miesiące. Zrobiłem update firmwaru i zaczął się problem. Sprawa wygląda następująco. Ja jako admin nie mam żadnych problemów ale mam kilka osób które mają konto na którym jest ustawiony tylko...
  6. K

Dyskusja Jak zainstalować JAVA na TS-451

Można prosić o pomoc. Jestem dość zielony jak chodzi o linuxa ale już kilka komend znam w telnecie. 1. Jak zainstalowac najnowsza jave na moim qnap ts-451? 2. Kiedy chce iść krok dalej czyli do instalacji skryptu jd2_qnap_installer.sh w putty wywala mi błąd Premission denied Jakieś pomysły?
  7. K

Pomoc Pyload problem z pluginem uploaded.to

Witam wszystkich. Kupilem ostatnio qunap ts-451.Wlasnie sie nim bawie i mam duzy problem wlasnie z uploaded.to. W download station jak dodaje dane z mojego konta i potem dodaje linki to pobiera mi od razu pliczki po 13kb i od razu zakancza pobieranie. W skrocie nic nie sciaga. Na forum znalazlem...
  8. K

Dyskusja pyload i konto premium

Panowie mam ten sam klopot. Download station nie chce z mojego konta uploaded.to pobierac plikow a w pyLoad nie chce mi konta premium zarejestrowac. Jest jakis sposob na ten problem?