-
Dyskusja Synchronizacja telefonu z nas
Czy można zrobić coś takiego, że po wejściu do domu mój telefon synchronizuje zadeklarowane dane ( zdjęcia, wiadomości) z bazą zamieszczoną na NAS?- wojtekdu
- Temat
- synchronizacja
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Katalog udostępniony sieciowo
Chciałbym udostępnić katalog z plikami GPX dla subskrybentów YouTube. Najlepiej w postaci linku na YouTube. Jak to zrobić (skonfigurować) na NAS?- wojtekdu
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Kamerka IP EC80-Y13
Mam taką kamerkę IP EC80-Y13 i nie mogę jej podłączyć do QVR Pro. Czy może mi ktoś pomóc.- wojtekdu
- Temat
- monitoring wideo
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Pomoc Za mało pamięci masowej
Od kilku dni pojawia się komunikat jak na zdjęciu. Co mam zrobić? -
Recenzja Bezpieczeństwo NAS
Chciałbym się podzielić moim doświadczeniem w zakresie bezpieczeństwa NAS. Wszystkie porady w zakresie bezpieczeństwa są oczywiście jak najbardziej słuszne jednak jedna prosta sztuczka poprawia bezpieczeństwo w bardzo znacznym stopniu. Ataki nadal się zdarzają choć są nieskuteczne. Piszę o...- wojtekdu
- Temat
- działa
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Pomoc Rtorrent przestał działać.
Rtorrent przestał działać. Uruchamia się ale nie udostępnia, ani nie ściąga. Porty sprawdzałem na routerze. Otwarte. Proszę o pomoc. Wersja oprogramowania Firmware: 5.0.0.1785 Model serwera: QNAP TS-251- wojtekdu
- Temat
- ipfilter rtorrent ts-251
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja QTS 5.0 wersja testowa opinie
Zainstalowałem właśnie wersję testową na mojego NAS. Macie jakieś spostrzerzenia dotyczące wersji 5. Wersja oprogramowania Firmware: 5.0.0.1785 Model serwera: QNAP TS-251- wojtekdu
- Temat
- color qts ts-251
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Zdalne przetestowanie łącza internetowego TS-251
Czy możliwe jest zdalne sprawdzenie parametrów łącza internetowego moje NAS. Łącze się z NAS po moim IP publicznym. Szukałem ale nie znalazłem czegoś w rodzaju speedtest. Nie wiem czy to jest wogóle możliwe i wiarygodne. Od wczoram miałem jakieś problemy z internetem kontaktowałem się z moim...- wojtekdu
- Temat
- color ts-251
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja 2 dyski USB podpięte-w FileStation widzi 1
Mam podpięte dwa dyski w obudowach USB, dokładnie takich samych. Jak podpinam jeden widzi go, jak podpinam drugi widzi, jak podpinam dwa sytuacja dziwna. Dwa urządzenia widzi: ale FileStation pokazuje: Co to może być? Firmware version: 4.5.2.1630 Model name: QNAP TS-251- wojtekdu
- Temat
- dysk usb dyski filestation ts-251 usb
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Problemy z dyskami sieciowymi pod QFinder Pro
Po ostatnich modyfikacjach i zabezpieczeniach mam problem z QFinderem. Nie mogę się połączyć z dyskami sieciowymi. Pojawia się informacja, że W oknie głównym Qfindera wygląda to następująco: Jak kliknę w nazwę NAS łączy się i loguje. Przy próbie połączenia się z dyskami sieciowymi po FTP nie...- wojtekdu
- Temat
- dyskami konto qfinder qfinder pro windows
-
Dyskusja Problemy dyskowe-niewiedza użytkownika
Mam problem z dyskami, najprawdopodobniej z mojej niewiedzy. Na włączonym NAS wyjąłem dysk 2. Wymieniłem go na nowy. Po problemach udało mi się go zainicjować. Przekopiowałem z dysku 1 cztery katalogi, żeby zrobić trochę miejsca na dysku 1. Wyjąłem dysk 2 i ponownie włożyłem stary dysk 2...- wojtekdu
- Temat
- danych dyskami dysku konfiguracja systemu windows
-
Dyskusja Nowy drugi dysk jak go zinicjować
Kupiłem drugi dysk. Po włożeniu go do drugiej kieszeni system go widzi ale: Chciałbym utworzyć volumen statyczny. Co mam zrobić? Firmware version: 4.5.2.1630 Model name: QNAP TS-251- wojtekdu
- Temat
- dysk nowy ts-251
-
Dyskusja Problem z logowanie do serwera po lokalnej sieci
Po zainstalowaniu QuFirewall nie mogę zalogować się do serwera z komputera domowego. Loguję się http://192.168.100.60:8080/cgi-bin/ Jak wyłączę QuFirewall wszystko jest OK. Loguję się z adresu 192.168.100.122 maska podsieci 255.255.255.0 Jak loguję się przez IP publiczne wszystko jest OK...- wojtekdu
- Temat
- logowanie problem qufirewall
-
Dyskusja Przeniesienie domyślnego folderu na drugi volumen
Brakuje mi trochę miejsca na dysku 1. Dokupiłem drugi dysk i chciałbym "bezboleśnie przenieść cały folder Download na ten nowy dysk z zawartością. Jak mogę to zrobić najszybciej i bezpiecznie. Sprawa dotyczy jeszcze dwóch folderów współdzielonych. Firmware version: 4.5.2.1630 Model name: QNAP...- wojtekdu
- Temat
- download folderu ts-251
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja Rtorrent nie uruchamia się.
Po ostatniej aktualizacji nie mogę uruchomić Rtorrenta. Przy próbie otworzenia pojawia się: Do tej pory nie było problemu. Co może być przyczyną? Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2 1594 Model serwera: QNAP TS-251- wojtekdu
- Temat
- awaria / nie startuje rtorrent ts-251
- Odpowiedzi: 12
-
Dyskusja Radio Nowy Świat i Qnap
Byłem słuchaczem "Trójki", przestałem być z wiadomych powodów. Teraz słucham Radia Nowy Świat. Jak mogę dodać to radio do Music Station. Ewentualnie czym tego radia mogę słuchać na QTS? Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1.1495 Model serwera: QNAP TS-251- wojtekdu
- Temat
- nowy qnap ts-251
- Odpowiedzi: 7
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Problem z załadowaniem strony WWW
Mam taki problem. Na moim NAS uruchomiony jest serwer www na którym stoi moja strona. Do tej pory nie było problemu. Domena wykupiona na nazwa.pl. Ważna do maja następnego roku. Certyfikat SSL podczytana na NAS. W tej chwili wpisując adres lisow.eu otrzymuję: Jak wchodzę podając IP serwera i...- wojtekdu
- Temat
- konfiguracja systemu problem www
-
Pomoc Q Finder nie widzi NAS
Po ostatniej aktualizacji Q Finer nie widzi serwera w sieci lokalnej. Sprawdzałem zaporę systemową just OK. Wyjątek dla Qfinder dodany. Serwer uruchomiony działa. Z poziomu przeglądarki mam do niego dostęp. Żeby było dziwniej zmapowane wcześniej dyski sieciowe są widoczne, ale z poziomu systemu...- wojtekdu
- Temat
- macos nas
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Serwer DLNA problemy po resecie NAS
Wczoraj musiałem zrobić reset mojego NAS i nie mogę dać sobie rady z udostępnieniem folderów w serwerze DNLA na TV W Multimedia Console mam tak Jak kliknę w Video Station: Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.2 Build 1270 Model serwera: QNAP TS-251- wojtekdu
- Temat
- dlna nas serwer
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Reinstalacja systemu - na co zwrócić uwagę?
Mój system coś szwankuje. Zasugerował to Mariusz Silas po ostatniej wizycie u mnie na Team Viewer. Rorrent znowu przestał działać. Mam pytanie dotyczące reinstalacji. Dysk 1 mam zapełniony w 80% i nie mam na co zgrać danych. Czy istnieje jakaś możliwość reinstalacji samego systemu z...- wojtekdu
- Temat
- konfiguracja systemu systemu
- Odpowiedzi: 2