-
Pomoc Problem z dostępem do NAS
Witam, korzystałem już z Waszej pomocy jakiś czas temu. Obecnie zmieniłem ISP z UPC na Netię i chcę skonfigurować swój serwer. Napotkałem jednak na problem: udaje mi się za pomocą QNAP Qfindera Pro 5.3.0 odnaleźć w sieci serwer, ale nie jestem w stanie otworzyć panelu QTS, by móc skonfigurować...- kaczucha
- Temat
- konfiguracja systemu nas problem
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Monitorowanie sieci
Hej, Czy jest jakieś narzędzie do obserwowania ruchu sieciowego na serwerze? Mam na myśli możliwość sprawdzenia które procesy w danej chwili mają dostęp do sieci i w jakim stopniu wykorzystują łącze. Ostatnio zauważyłem ze serwer nic nie robiąc zżera 0.5MB/s... Chciałem skorzystać z poleceń...- kaczucha
- Temat
- download station
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Ograniczenia uploadu
Witam, Mam pytanie. Ostatnim razem chciałem pobrać cały katalog ze zdjęciami z serwera NAS za pośrednictwem aplikacji webowej QTS, będąc zalogowany przez Internet na innym komputerze. Zdziwiła mnie bardzo niska prędkość przesyłu danych na poziomie 500kb/s. Mam internet od upc 60/6. Czy gdzieś...- kaczucha
- Temat
- download station
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Monitorowanie dysków
Hej wszystkim, Mam pytanie. Czy ktoś z Was ma zaplanowane cykliczne zadanie testowania dysków? W moim QNAPie mam dwa dyski w raidzie 1, ale chcę mieć pewność, że dane są bezpieczne, a dyski sprawne. Czy mój pomysł testowania dysków jest słuszny?- kaczucha
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 12
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Problem z serwerem WWW
Witam wszystkich bardzo serdecznie, Bardzo proszę o pomoc. Jestem posiadaczem serwera QNAP TS-253PRO. Wszystko mi pięknie działało, a ostatnio (wydaje mi się, że bez mojej ingerencji) przestał mi działać serwer WWW. Na serwerze WWW mam Wordpressa i Fengoffice. Nie umiem się jednak do nich...- kaczucha
- Temat
- myqnapcloud ts-253pro
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Kaczucha
Witam, za kilka dni stanę się posiadaczem QNAP TS-253PRO. Bardzo cieszę się z tego faktu. Liczę, że będę mógł się podzielić w przyszłości zdobytym doświadczeniem w obszarze serwerów NAS marki QNAP. Póki co, prawdopodobnie będę się zwracać do Was głównie z pytaniami :) Ale w końcu - kto pyta, nie...- kaczucha
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Witaj nieznajomy!