1. pecet

Wiedza Office 2019, 21, 24 -> key finder

REGedit: "Komputer"\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\ClickToRun\Scenario\INSTALL powinien tam być pod pozycją: ProductKeys
  2. pecet

FAQ Aktualna wersja PLEX - nie do pobrania przez app i qnapstore / brak podpisu

Przez problemy nie wiem po której stronie - QNAP / PLEX, nie ma możliwości wydawania nowych aktualizacji Plex na Qnap. Jesteśmy 2-3 wydania w tył względem innych platform. Oto linki do aktualnej wersji aplikacji PLEX, ale bez podpisu Qnap: aarch64 armv7hf armv7neon x86_64 Wszystko działa jak...
  3. pecet

Wiedza FilmWEB.pl agent for PLEX

GitHub - Dejniel/FilmWeb-Agent-for-Plex: Many movies are rated differently in Poland than globally. This plugin integrates Plex with the Polish Filmweb, providing ratings that reflect local preferences
  4. pecet

Wiedza rtorrent zapis sesji (Rtorrent-session) na dysku xyz (SSD)

1) na woluminie z dyskami SSD utwórz sobie folder "Rtorrent-session" 2) skopiuj obecne sesje z "Rdownload/session" do udziału sieciowego "Rtorrent-session" 3) edytuj /usr/bin/rtorrent/etc/rtorrent.conf.tpl/config.tpl 4) znajdź: # Fallback setting for init script session =...
  5. pecet

Wiedza rtorrent zmiana czasu zapisu sesji

cat /usr/bin/rtorrent/etc/rtorrent.conf | grep session_save default = 10800 zmiana na np: co 8 godzin (8x60x60 = 28800) w pliku /usr/bin/rtorrent/etc/rtorrent.conf zmień na: schedule2 = session_save, 1200, 28800, ((session.save))
  6. pecet

Sprzedam Mikrotik RB2011UIAS-2HND-IN router bezprzewodowy Gigabit Ethernet

Jak w tytule. Router używany w pełni sprawny. W zestawie zasilacz, brak pudełka. Cena jaka mnie interesuje to 300zł. 24H od ostatniej propozycji (jeśli będzie więcej chętnych [w co wątpię]), pozostałe oferty nie będą brane pod uwagę.
  7. pecet

Dyskusja Problem z firmware QTS 5.2.0.2823 build 20240711 Release Candidate 3

Coś jest nie tak z firmware QTS 5.2.0.2823 build 20240711 Release Candidate 3 na moim Qnap tvs-673e. Wydaje się mi, że nie jest to zależne od modelu tylko bardziej od posiadanej karty sieciowej, w moim przypadku to INTEL. Gdy podczas ściągania pliku pełną prędkością po lan lub WAN np; rtorrent...
  8. pecet

Sprzedam Używany TR-004

Bądź eko, kupuj używane, nie NOWE... Obudowa w bardzo dobrym stanie, jedyne wiatrak do wyczyszczenia manualnego "pędzelkiem" :P -> opis tu: TR-004 | 4-wnękowa obudowa rozszerzająca RAID z USB 3.2 Gen 1 Cena 400zł wydaje się śmieszna lecz przy szalejącej inflacji każdy grosz się przyda na...
  9. pecet

Przy piwie Multi PS - Xbox - PC

Propozycja gry.... Termin... Czy trzeba ps+, xbox live gold... 1686120671 Propozycja nr 1 na rozgrzewkę :) Fortnite - PC, PS, Xbox Termin: 07.06.2023 - 20:00 Nie trzeba PS+, x live Nie gramy o złote gacie :] Wpisujcie swój nick....
  10. pecet

Dyskusja nie działające sterowniki nvidia lub kernel w nowej wersji systemu qts

Nie aktualizujcie QTS do nowej wersji QTS 5.0.1.2194. Wraz z systemem QTS automatycznie zostanie zaktualizowany kernel nvidia do wersji 5.0.1.2194. Po instalacji karta nvidia jest niepoprawnie wykrywana. Brak info o ilości pamięci ram i wykorzystaniu procesora. Nie pomaga ponowna instalacja...
  11. pecet

Dyskusja Nvidia GPU Drivers - wcześniejsze niż te z 21.09.2022

Jak w temacie. Potrzebuję wcześniejsze drivery. Te aktualne nie działają z PLEX transcoding. 1663776296 Dobra mam! Jakby komuś coś nie działało ... : GPU 5.0.4.1
  12. pecet

Dyskusja Dodatkowa karta grafiki dla NAS'a, który już posiada zintegrowaną ?!

Co się stanie jak dołożę do Qnap'a z zintegrowaną grafiką; drugą kartę graficzną (oczywiście obsługiwaną) np.: nVidia GTX1060 LP. Czy będę miał jakiś wybór w opcjach software lub możliwość wyłączenia karty zintegrowanej w bios. Czy np: emby, plex, kodi korzysta z osobnej grafiki... czy to ma...
  13. pecet

Instruktaż/Tutorial Plex DLNA 4K poprawne odtwarzanie na TV Samsung, SONY - QNAP

Aby poprawnie odtwarzać filmy w ich oryginalnej rozdzielczości bez problemów z kompatybilnością (rwanie obrazu lub wychodzenie do menu przy wyższym bitrate) aplikacji PLEX lub jej wymuszonym transkodowaniem najprostszą metodą jest wykorzystać bardzo dobry wbudowany w PLEX serwer DLNA. Ale to...
  14. pecet

View mode error - QTS Desktop switchoff

Uncheck QTS Desktop not work. App still load on Qnap interface. Firmware version: 4.3.6.0867 Build 02/28/2019 Model name: QNAP TVS-463
  15. pecet

Dyskusja Problem z ponownym podłączeniem dysku

Witam, Po awarii zasilania na dysku który wcześniej był podpięty jako pojedynczy wolumen oraz przez qnapa zakwalifikowany jako „dysk z problemami” (ostrzeżenie); nie mogę go ponownie podpiąć i odzyskać dane. Oto logi:
  16. pecet

Dobry Dzień/Wieczór

Cieszę się że dołączyłem do tej wspaniałej grupy użytkowników Qnap. Jeśli nie znajdę odpowiedzi na moje pytania lub wątpliwości na forum to na pewno jeszcze się odezwę :p:-#:lol: