1. plonking

Dyskusja TS-464 NAS nie uruchamia się po ponownej Inicjacji

Witam [Tematy powiązanie] TS-464 - Dodanie starych PULi po wymianie dysku systemowego TS-464 Ponowna inicjalizacja bez formatowania istniejących PUL Streszczenie tematu: 1. Pacjent TS-464 (4xSata + 2x M2) Na M2 zainstalowany system i wszystkie aplikacje Na sata 2 PULe 1. RAID-0 2x3TB 2...
  2. plonking

Dyskusja TS-464 Ponowna inicjalizacja bez formatowania istniejących PUL

Witam Temat powiązany z moim poprzednim Pomoc - TS-464 - Dodanie starych PULi po wymianie dysku systemowego Sprawa zakończyła się dobrze, Pan Grzegorz po 3 dniach walki odzyskał mi obie PULe pamięci! Ale mam nowy problem i już nawet ChatGPT mi odpowiedział bardzo 'znacząco'... Chodzi o to...
  3. plonking

Dyskusja TS-464 - Dodanie starych PULi po wymianie dysku systemowego

Witam Pacjent TS-464 (4xSata + 2x M2) Na M2 zainstalowany system i wszystkie aplikacje Na sata 2 PULe 1. RAID-0 2x3TB 2. RAID-0 2x10TB (tak RAID-0) to do specyficznych zadań, zrobienia 'szybkiego' backupu setek GB, szybka selekcja, dobre rzeczy pchane na inny NAS, reszta do kosza) Wszystko...
  4. plonking

Dyskusja rTorrent Pro - brak lewej agendy Status

Witam Jakimś cudem 'zamknąłem' lewą agendę "Status" i nie wiem jak ją przywrócić Pozdrawiam
  5. plonking

Dyskusja QNAP TS-464 - dodatkowe złącza na płycie głównej

Witam Na płycie głównej znalazłem 3 dodatkowe porty 4-pinowe. Czy to są porty serwisowe czy np. złącza na dodatkowe wentylatory/etc ? (wtyczki wyglądają podobnie) 2 złącza są obok portu PCI-E trzeci pomiędzy RAMem i złączem M.2 Pozdrawiam
  6. plonking

Pomoc DLNA Media Server i błąd upnpMediaServer not ready

Witam Wersja oprogramowania Firmware:4.4.1.1216 Build2020/02/14 Model serwera: QNAP TS-253A Od jakiegoś czasu nie mogę wejść w ustawienia DLNA, przy każdym wywołaniu dostaję taki komunikat jak w temacie/screenie Takie mam ustawienia w Multimedia Console, pomimo wyłączenia Media Streaming...
  7. plonking

Dyskusja High HDD usage

Hi Is it possible to limit the use of hdd by rtorrent? These are only 2 torrents and the disks are already reaching their limits. In the background there is currently nothing working, so if i start backups it is only worse. Firmware version: 4.4.1.1031 Build 20190816 Model name: QNAP...
  8. plonking

Witam

Piszę tego posta aby zniknęło okienko o konfiguracji konta :P :)